NOVI HRVAT U JUVENTUSU Dinamo ga je prošle godine prodao za 70 tisuća eura, a sada potpisuje za velikana

Foto: GNK Dinamo

SANDRO KULENOVIĆ novi je Hrvat u Juventusu! Talentirani napadač juniorske hrvatske reprezentacije uskoro će poljsku Legiju zamijeniti talijanskim prvakom.
 
Kulenović je prošao omladinske selekcije Dinama, iz kojeg je prošle godine otišao u Poljsku za samo 70 tisuća eura. Tamo je igrao za rezerve i u šest utakmica u trećoj ligi zabio osam golova, uz još dva u juniorskoj Ligi prvaka.
 

 
"Kao mali sanjao sam o tome kako bih jednog dana mogao postati nogometaš, dan danas i dalje živim taj san, slijedim ga i ne odustajem od njega. Prelijepih 8 godina u fenomenalnom, usudio bih se reći najboljem klubu s ovih naših prostora je iza mene. Naučio sam puno toga, prošao sam sve moguće, od nezaboravnih i fenomenalnih utakmica do onih loših i sramotnih, od smijeha, veselja i pjesme do tuge i plača. Zabijao sam protiv Barcelone, Real Madrida, Inter Milana, Fenerbahcea i mnogih drugih velikih klubova protiv kojih smo odnosili puni plijen. S ponosom sam nosio sveti dres i svaku utakmicu ginuo za njega. Prošao sam sve moguće sa ovom nevjerojatnom momčadi i zahvalan sam Bogu radi toga. Želio bih se zahvaliti svima, pogotovo momčadi koja je uvijek bila tu, trenerima koji su vjerovali u mene kada me nije išlo i tjerali me da bih postao još bolji. Svima želim sreću i želio bih im iskreno da uspiju jer zaslužuju to. Svemu jednom dođe kraj pa eto i ovome, kažu prva ljubav se ne zaboravlja pa tako ja ovaj klub neću nikada zaboraviti. Nikad zbogom, samo doviđenja! S ponosom zauvijek plavi", napisao je na oproštaju od Dinama. 
 
Kulenović već trenira s mladom momčadi Juventusa. Sljedeće sezone 17-godišnji napadač igrat će za juniore, a nada se da bi jednog dana mogao zaigrati u prvoj momčadi, gdje ga čekaju još dvojica dinamovaca - Mario Mandžukić i Marko Pjaca.
 

Pročitajte više