Novi trener Reala obožava Messija: "Volio bih da je igrao ovdje"

Foto: Getty Images / Gulliver Image

SANTIAGO SOLARI, novi trener Reala, veliki je štovatelja lika i djela najboljeg igrača Barcelone i jednog od najboljih nogometaša u povijesti, Lionela Messija.

Prije nego što je Solari uopće došao u Real kao trener mlađih kategorija, još 2012. pisao je kolumnu za španjolski El Pais. Tada je pisao velike hvalospjeve o Messiju nakon što je Argentinac osvojio Zlatnu loptu. 

"Messijevi golovi djeluju kao potresi, gromovi i uragani, atmosferski su fenomen. Svaki put kada Messi dobije loptu, zemlja se trese, svi ušute, a protivnički treneri spuštaju glave i stavljaju ruke u džepove, baš kao netko tko je vidio munju i nakon nje grom. Sve zatreperi na nekoliko sekundi i onda se čuje udar. Razlika između Messija i Ronalda je Zlatna lopta. Cristiano je najbolji igrač na svijetu, ali Messi igra drugi sport. Nevjerojatna stvar kod Messija je ta stabilnost koju ima posljednjih četiri ili pet godina, to je nešto neljudsko" napisao je trener Reala, a ponovno ga je hvalio četiri sezone poslije kada je prvi put vodio mladu momčad Reala.

"Messi je obilježio jednu eru, nažalost po nas, u Barceloni. Volio bih da je bio ovdje u Realu", rekao je tada Solari.

Ovaj 42-godišnji Argentinac inače je u igračkoj karijeri upisao preko 200 nastupa za Real, a imao je i 11 nastupa za argentinsku reprezentaciju.

Pročitajte više