Obrat u slučaju Griezmann: On nije Barcin igrač, a možda neće ni biti

Foto: EPA-EFE

NAKON ŠTO je u utorak objavio da odlazi iz Atletica, Antoinea Griezmanna svi mediji već su preselili u Barcelonu.

Stara je vijest da je španjolski prvak već godinu dana zainteresiran za Francuza kojeg je prošlo ljeto umalo doveo na Nou Camp. Pregovori su navodno bili u završnoj fazi, ali je negdje puklo. Stoga je bilo realno očekivati da će mu Barcelona prva pristupiti ovog ljeta osobito nakon što mu je odštetna klauzula pala s 200 na 120 milijuna eura.

No, kako piše španjolski list Sport u današnjem broju, Griezmann još nije ni blizu transfera u Barcelonu. Njegova iznenadna objava da odlazi iz Atletica navodno je zatekla ljude u Barceloni koji su znali da će tražiti novi klub, ali ne tako naglo i tako javno. Na Nou Campu njegov potez nisu shvatili kao jasan mig Barceloni da je spreman na transfer, već kao globalnu objavu da je Francuz na transfernoj listi.

To se uopće nije svidjelo Barceloninim direktorima koji su očekivali puno suptilnije pregovore oko Griezmannova dolaska u Barcu. Vijest da je Francuz na prodaju odjeknula je i u Parizu i u Münchenu i u Manchesteru. Kako piše u tekstu, City mu je navodno poručio da je spreman aktivirati klauzulu od 120 milijuna eura, PSG-u to nije nikakav problem, a u Bayernu Atleticova napadača vide kao "kapitalca" kojeg već godinama traže.

Barcelona prošlog ljeta nije željela dati 200 milijuna eura za igrača koji bi možda unio i nemir u svlačionicu budući da na njegovoj poziciji mogu igrati i Coutinho i Dembele pa su ipak odustali. Nagla Griezmannova najava odlaska iz Atletica zatekla ih je i sad moraju djelovati po užurbanom postupku, bez jasno pripremljene strategije. 

Ono što bi moglo odigrati ključnu ulogu je činjenica da se Barcelona nema namjere natjecati s prebogatim PSG-om i Cityjem oko Griezmannove plaće te mu je navodno spremna ponuditi iste uvjete kakve mu je nudila prošle godine. Oni su bili siromašniji od onih koje je Francuz dobio potpisivanjem novog ugovora s Atleticom i neusporedivo su manji od onoga što mu mogu ponuditi šeici u Francuskoj i Engleskoj.

Barcelona će u posao dovođenja Griezmanna ući s jasnom porukom - "Uzmi ili ostavi". Igrač im još nije dao jasnu poruku da mu je Barca najveća želja i prva opcija i dok to ne učini, klub neće povlačiti nikakve drastične poteze ne bi li ga nagovorio da dođe. 

"Oni koji smatraju da je Antoine sigurno Barcin igrač grdno se varaju. Nije i lako je moguće da neće ni biti", stoji na kraju teksta.

Pročitajte više