Očajni Mourinho i dalje u potrazi za stoperom, našao ga za 111 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

IAKO JE od preuzimanja Manchester Uniteda dovodio stopere po svojem ukusu, Jose Mourinho je upravo obranu označio kao najveći problem svoje momčadi i već mjesecima traži nova rješenja.

Victora Lindelofa i Erica Baillyja, koje je zajedno platio 73 milijuna eura, prozvao je nedovoljno dobrima. Prošlog ljeta je očajnički želio dovesti prvo Jana Verthongena, onda i njegova suigrača Tobyja Alderweirelda, a potom Jeromea Boatenga. Ništa se nije realiziralo pa je United krenuo u lov na Harryja Maguirea, ali nije želio platiti koliko je Leicester tražio.

U posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka pojavila se priča da se Diego Godin nudi Manchesteru, ali se ispostavilo kako je to samo bio majstorski potez njegova menadžera koji je na taj način svojem igraču isposlovao novi, bogatiji ugovor od Atletico Madrida. Debakl na ljetnoj tržnici preselio se i na travnjak na kojemu je United odmah ispao iz utrke za naslov prvaka, a ni u Ligi prvaka ne izgleda pretjerano uvjerljivo. 

Kako pišu engleski mediji, Mourinho će i ove zime pokušati ojačati obranu, a glavna meta mu je Napolijev stoper Kalidou Koulibaly. Mourinho je rekao da je talijanski klub odbio već dvije ponude za sjajnog Senegalca. Napoli navodno traži najmanje 111 milijuna eura što bi Koulibalyja učinilo najskupljim stoperom u povijesti ako se transfer zaista realizira. 

Budući da mu klupski šefovi nisu željeli dati 70 milijuna eura za Maguirea, a Koulibaly je puno skuplji, nagađa se da će se Mourinho ove zime pokušati riješiti Marcosa Roja i Erica Baillyja kako bi osigurao sredstva za Koulibalyja. Ako i taj posao propadne, Mourinho je navodno zainteresiran i za Interova stopera Milana Škriniara i Milanova braniča Alessija Romagnolija.

Pročitajte više