Olić prelomio: "Dosta je mučenja, ovo je kraj"

 Foto: Getty Images/Guliver Image

 IVICA OLIĆ potvrdio je da će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri. Najavio je to još prošle godine, ali nakon što je ponovo zaigrao i počeo zabijati za Műnchen 1860 činilo se da bi mogao odgoditi mirovinu.

"Bliži se kraj... Mučio sam se u prvom dijelu sezone, mislio sam da ću teško dočekati ljeto s obzirom da je koljeno poslije svake utakmice bilo puno tekućine. Rekao sam samom sebi: Ola, nema više potrebe za mučenjem, odustani, brate", ispričao je Olić za "Novi list" pa objasnio da je smjena trenera promijenila njegov status i počeo je igrati.

Novi trener doveo je iz Porta novi liječnički tim i jedan od liječnika je s Olićem odradio nekoliko terapija nakon kojih je hrvatski veteran osjetio poboljšanje. Od tada, kaže, nije propustio niti jedan trening.

"Odlučio sam nastaviti igrati, završiti ugovor do ljeta i pomoći klubu da ostane u ligi. Sljedeće sezone cilj im je 1. Bundesliga, u Münchenu se sprema nešto veliko, ali ne mislim biti dio tog projekta. Dosta je", dodao je Olić koji planira organizirati i oproštajnu utakmicu kakvu i zaslužuje. Iz hrvatske reprezentacije otišao je u tišini.

"Reprezentacija mi je jako nedostajala u prvo vrijeme, ali poslije sam se pomirio. Shvatio sam da je to bila jedna lijepa priča i da sam dao sve. Mogu žaliti za nekim porazima, ali mislim da imam puno veće pravo sjećati se nekih velikih pobjeda. Reprezentacija će mi ostati u lijepom sjećanju, bez obzira što sam otišao možda malo prenaglo. Reprezentacija je za mene uvijek bila svetinja, njezin ću navijač ostati zauvijek", zaključio je Olić.

 

  

Pročitajte više