Olić u Bayernu ostaje do ljeta, Pranjića želi HSV

POLAKO se raspetljava priča oko budućnosti hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Bayernu. Prema najnovijim medijskim navodima, Ivica Olić (32) definitivno će ostati do ljeta, dok je Danijel Pranjić (30) bliže odlasku.

"To više nije na stolu. Ostat ću najmanje do ljeta", prenosi Olićeve riječi Sport1.de.

Što se tiče Pranjića, prema navodima Kickera, interes za njegovim dovođenjem pokazao je HSV. Iako su iz Bayerna najavili kako zbog male momčadi (23 igrača) ove zime neće prodati svog niti jednog igrača, Pranjić, koji traži klub u kojem bi imao minutažu kako bi se nametnuo izborniku Slavenu Biliću za Euro u Ukrajini i Poljskoj, mogao bi biti iznimka.

Kao i Olić, i Pranjić je pod ugovorom u Bayernu do kraja sezone. Ove je sezone odigrao tek dvije utakmice u početnoj jedanaestorci Bavaraca, jednu u DFB-Pokalu i jednu u Ligi prvaka, a u HSV-u Mladena Petrića definitivno bi imao više prostora za igru, bilo na lijevom krilu ili veznom redu.

S druge strane, Olić još čeka na svoj ovosezonski premijerni nastup u početnoj postavi Bayerna u Bundesligi, a jedina utakmica koju je odigrao svih 90 minuta bila je ona rezultatski nevažna u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Klopp prvi kandidat za Heynckesova nasljednika

Nogometna legenda bavarskog kluba Bayern, Franz Beckenbauer, izjavio je da se sadašnji trener Borussije Dortmund, Jürgen Klopp, nalazi na popisu stratega koje bi minhenski klub vrlo rado doveo nakon odlaska Juppa Heynckesa.

Iako je tek u ljeto ove godine zasjeo na klubu Bayerna, Heynckes već planira umirovljenje. Tako je već nekoliko puta spomenuo da će se vrlo vjerojatno nakon isteka ugovora (2013. godine) ostaviti nogometa. Stoga je Bayern već krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

"Ne znam hoće li Jupp Heynckes željeti voditi ovaj klub u narednih 10 godina ili ne. Iako mislim da je moguće da ovdje završi trenersku karijeru, mi smo za svaki slučaj krenuli u potragu za novim čovjekom na kormilu", rekao je Beckenbauer za die Welt.

"Direktori odbora već imaju nasljednika u svojoj glavi i to će najvjerojatnije biti Jürgen Klopp, odnosno to je naša želja", otkrio je legendarni Nijemac.

Klopp je na klupi dortmundske Borussije od 2008. godine, a prošle je sezone odveo momčad do prvog naslova u posljednjih devet godina.

Pročitajte više