EURO 2020

Olmo ostao bez poziva iako je izbornik Španjolske izveo "totalnu revoluciju"

Foto: Gulliver / Getty Images

OČEKIVALO se da će Dani Olmo, nakon što je ljetos U-21 reprezentaciju Španjolske vodio do europskog naslova, u finišu kvalifikacija za Euro priliku dobiti i u seniorskoj nacionalnoj momčadi.

Ali izbornik Roberto Moreno nije ga pozvao za utakmice protiv Norveške i Švedske iako je, kako piše Marca, izveo "totalnu revoluciju".

Prvi put su u reprezentaciju pozvani Reguilon, Pau Torres i Gerard Moreno, ali ne i Dani Olmo, kapetan, najbolji igrač te u posljednje vrijeme i najbolji strijelac mlade reprezentacije. Prošlog mjeseca vodio ju je kao kapetan tako što je postigao sva tri gola u pobjedama nad Kazahstanom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za EP mladih reprezentacija.

Ozljedom Asensija otvorilo se mjesto na krilnim pozicijama. Moreno je protiv Rumunjske pokušao s Ceballosom na lijevom i Rodrigom na desnom krilu, a zanimljivo rješenje je i Oyarzabal. Svi oni pozvani su za predstojeće utakmice, a od ostalih igrača koji su sličnog profila kao Olmo tu su još Cazorla i Sarabia.

S obzirom na to da je Španjolska već praktično osigurala plasman na Euro sljedećeg ljeta, ovo se smatra i popisom igrača koji odlaze na EP ili dobivaju priliku izboriti mjesto. Olmo očito u seniorskoj selekciji svoju šansu mora još čekati.

Ali može se utještiti time što će kao kapetan voditi U-21 reprezentaciji u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Euro mladih protiv Njemačke i Crne Gore.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više