HNL

Oreščanin poslao poruku navijačima Hajduka uoči Belupa

Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK sutra od 15 sati dočekuje Slaven Belupo u 33. kolu HNL-a od 19 sati, a Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice krenuo je pričati o Ligi prvaka rekavši da je uživao u nogometu.

"Kao i svi ostali ljubitelji nogometa, uživao sam. Vidjelo se gdje nogomet ide, bio je užitak to gledati", rekao je pa poslao poruku navijačima:

"Utakmica u Koprivnici će obilježiti ovu polusezonu, simbioza s navijačima. Slaven Belupo po formi i raspoloženju je u zadnja dva tjedna u usponu. Znam da je to floskula, ali očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. U posljednje vrijeme na Poljudu su s njima uvijek teške utakmice. Mislim da su se jako dobro složili, imaju jako dobar plan i dobar presing, pohvale njihovom treneru. Htio bih pozvati navijače da budu strpljivi, vjerojatno je to zadnja ove sezone. Svi bismo željeli da se stvari riješe u prvih 20 minuta, da krene kao niz rijeku."

Nedostaju mu Vučur, Mikulić i Juranović, a uoči Belupa opaska je da je Hajduk počeo primati više golova.

"Čaša je došla do vrha. Nije lako igrati cijelo proljeće da primaš 0,5 golova po utakmici. Nadam se da ćemo do kraja dignuti obranu na nivo gdje se neće događati individualne pogreške. Jučerašnja utakmica je bila dobar pokazatelj gdje nogomet ide. Trener Tottenhama se adaptirao u više navrata tijekom utakmice i na kraju je nagrađen za to."

Još nije poznato hoće li golman Josip Posavec ostati Hajduku jer je trenutačno na posudbi iz Palerma.

"Želimo držati fokus na svakoj utakmici. Usporedno s tim razgovaramo, slažemo, imamo liste igrača. Posaveca cijenimo, vrlo je mlad, ima dobar put pred sobom, ali ne bih još pričao o prijelaznom roku."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više