Osam hrvatskih nogometaša bori se za ulazak u Ligu prvaka

KOLONIJA hrvatskih nogometaša u Europi i nije mala s obzirom na ukupan broj nogometaša u Hrvatskoj. Njih osam, među kojima su i neki reprezentativci večeras će se boriti, ili s klupe bodriti, za ulazak u Ligu prvaka. Večeras se igraju prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka.

18h

 

 

 

Za Šahtjor igraju dva hrvatska reprezentativca, vratar Stipe Pletikosa i vezni igrač Dario Srna.

Prije samo nekoliko tjedana potpisali su za ukrajinski klub, a Pletikosa već postao igrač bez kojeg Šahtjor ne može.

Sa Srnom je drugačija situacija. Nikako da se ustali u prvoj postavi, a u posljednjoj utakmici postigao je pogodak - za rezervni sastav.

Već u nekoliko susreta treneru su prigovarali da je Srnu trebao staviti u igru ranije, jer čim bi Srna ušao lopta je išla tečnije i počele su se stvarati prilike.

No, Nijemac Schuster smatra kako Srna još nije potpuno spreman. Srna je izjavio kako mu je trener rekao da će u sljedećem prvenstvenom susretu zaigrati od početka.

Vjerojatno će danas Srna ući kao zamjena, dok će Pletikosa sigurno startati od početka.

Uoči utakmice Pletikosa je izjavio kako bi bio zadovoljan s minimalnom pobjedom, jer je moskovski Lokomotiv rusko prvenstvo podredio Ligi prvaka.

Šahtjoru će ovo biti tek drugi put u povijesti da se bori za ulazak među najjače europske momčadi.

 

 

 

Za Portugalce je ova utakmica iznimno važna, rekao je jedan od najboljih igrača Benfice Zlatko Zahovič.

Slovenac smatra kako će uspjeti preskočiti Lazio i plasirati se za Ligu prvaka. Hoće li igrati Tomo Šokota još se ne zna, no trener Pereira daje dosta prilika Šokoti pa ga možemo očekivati barem kao zamjenu.

 

 

 

Za francuski klub brani Vedran Runje koji je siguran kao prvi vratar. No, neće mu biti lako. Austria ima velike ambicije, te će sigurno biti opasan protivnik Francuzima.

 

 

 

Tomislav Butina ove je sezone potpisao za belgijski klub, no ne brani prečesto. Josip Šimić vjerojatno neće igrati za Brugge.

Butina je zamjena za 40-godišnjeg vratara koji se uskoro sprema u penziju, pa će valjda tada Butina postati prvi vratar.

 

 

 

Mladen Petrić, koji igra za švicarski klub vjerojatno neće nastupiti zbog ozljede. Pobjeda Švicaraca bila bi veliko iznenađenje.

20.30

 

 

 

Ivica Mornar već je duže u belgijskom Anderlechtu, no pitanje je hoće li danas zaigrati.

Naime, nije u baš dobrim odnosima s novim trenerom, pa traži novi klub.

Ostale utakmice:


20h

 

 





20h

 

 

 



20h

 

 




20h

 

 

 



20.30h

 

 

 



20.45h

 


 


20.45h

Pročitajte više