HNL

OSIJEK - SLAVEN 0:0 Osječani izdržali sat vremena s igračem manje, Slaven jalov

Dubravka Petric/PIXSELL

OSIJEK i Slaven Belupo odigrali su u Gradskom vrtu bez golova u prvom kolu 1. HNL, a Osijek je od 30. minute igrao bez kapetana Mile Škorića, koji je isključen zbog dva žuta kartona.

Akciju koja je proizvela najveću šansu na utakmici proizveo je Slavenov desni bek Bruno Bogojević.

Iščeprkao je loptu Talysu, sletio se po desnoj strani i dodao Francku Etoundiju, koji je sam izašao na Ivicu Ivušića. Osijekov golman sjajno je reagirao i spasio svoju momčad.

Škorić dobio dva žuta kartona u tri minute

A onda se u tragičara prometnuo Mile Škorić, Osijekov kapetan, inače jedna od najstabilnijih Kuleševićevih karika.

Prvo je u 26. minuti od Ivana Bebeka dobio žuti karton jer je startao na Martina Boakyjea, a četiri minute potom Škorić griješi i kasni u startu na Brunu Godu u blizini centra.

Bebek mu daje drugi žuti karton čime Osijekov kapetan gubi pravo nastupa u sljedećem kolu, kad u Gradski vrt stiže splitski Hajduk.

Slaven Belupo tada je skroz preuzeo posjed i krenuo širiti igru preko bokova, odakle su se ubacivale lopte na snažne ofenzivce Etoundija i Boakyjea. Osijekovu obranu nakon isključenja Škorića pojačao je dotad veznjak Mihael Žaper koji se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija u ključnim trenucima Slavenovih napada.

Osijek čvrst u bloku, Slaven Belupo jalov s igračem više

U drugom poluvremenu Osijek se orijentirao na kontranapade, Slaven je pokušavao uspostaviti dominaciju zbog brojčane prednosti, no nekih velikih opasnosti nije bilo. Gosti sat vremena s igračem više nisu imali rješenja na postavljenu obranu Osijeka koja je bez problema odolijevala njihovim pokušajima kreacije.

Osijekov problem je u napadu - nema Mirka Marića koji je otišao u Monzu, a i Antonio Mance je posuđen Puškaš Akademiji pa je sav teret na Merveilu Ndockytu, Erosu Grezdi i Josipu Špoljariću.

Priliku je u završnici dobio i mladi Dion Drena Beljo, no jasno je da Osječanima treba dodatnih napadačkih opcija.

U sljedećem kolu 23. kolovoza Osijek dočekuje Hajduk, a Slaven dan ranije Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više