HNL

OSIJEK - VARAŽDIN 1:0 Osijek se namučio za pobjedu i povećao prednost ispred Dinama

Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK je pobijedio Varaždin 1:0 u 14. kolu 1. HNL i povećao prednost na prvom mjestu ispred Dinama na četiri boda, ali i uz tri utakmice više.

Gol odluke djelo je Damjana Bohara iz 59. minute nakon što je Ramon Miérez pritiskom stvorio veliku šansu za Osječane koji su danas imali problema u kreaciji na dobro postavljenu varaždinsku obranu.

Osijek je stisnuo u prvih 15 minuta i gosti nisu mogli izaći iz svoje polovice. Taj pritisak Osječanima je donio najbolju priliku poluvremena u 14. minuti kada je nakon kornera Mile Škorić bio najbliži gurnuti loptu u mrežu s nekoliko metara.

U 30. minuti Ramon Miérez, najopasniji Bjeličin pojedinac ove sezone, s desetak metara slabo tuče po golu i to lako brani Horkaš.

Varaždin se sjajno držao 59 minuta

Varaždinci su se postepeno dizali i otvarali u igri te koristili slabosti Osijeka u veznoj liniji koja nije mogla nametnuti ritam, a kako je vrijeme odmicalo kod Toplakove momčadi dizao se ofenzivni trio Posavec - Obregon - Petković.

To je stvorilo nekoliko neugodnosti ispred Ivušića, a Toplakov sastav u 40. je minuti mogao puno bolje završiti akciju nakon što je Daničić s lijeve strane ubacio na suprotnu stranu gdje je Posavec glavom slabo šutirao u naručje Osijekovog golmana.

Miérez i Bohar odlučili pobjednika

Bijelo-plavi u drugo poluvrijeme ušli su odlučnije, no i bez prave ideje u napadu pa su morali čekati pogrešku gostiju, što se dogodilo u 59. minuti kada je Miérez pritiskom na obranu ukrao loptu te poslužio Damjana Bohara koji je to lako zabio za vodstvo. Dotad je Varaždin igrao izuzetno organizirano u fazi obrane i nije dopuštao Osijeku da se razmaše do kraja.

U 89. minuti Bohar je ponovno mogao zabiti. Miérez i Pilj kreirali su mu savršenu šansu po desnoj strani i ubacili na lijevu stranu gdje je Bohar potpuno neometan neshvatljivo promašio stopostotnu šansu za potvrdu pobjede.

Osijek sljedeće subote gostuje kod Gorice, Varaždin isti dan dočekuje Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više