Predsjednik Osijeka: Fotografija s Mamićem je stvar bontona

Foto: Osijek

OSIJEKOV predsjednik i suvlasnik Ivan Meštrović pokušao je ublažiti negativne reakcije koje je kod dijela navijača izazvala objava njegove fotografije s dresom Osijeka u Mamićevom zagrljaju. Osijek je u Maksimiru pobijedio Dinamo prvi put nakon 16 godina, ali dio Kohorte ne može oprostiti mladom gazdi što se fotografirao zagrljen s Mamićem.

"Dobio sam informaciju da je kod dijela navijačkog puka izazvala turbulencije objava slike moje protokolarne predaje dresa našem prošlom suparniku Dinamu. U ovom slučaju bio je to Zdravko Mamić, ali mogao je to biti i Mirko Barišić, direktor Tomislav Svetina," diplomatski je poentirao Ivan Meštrović, pa nastavio.

"Iznenađen sam tom reakcijom dok smo u situaciji da zaostajemo bod za vodećom momčadi u HNL-u. Ovo je samo bon-ton gesta, predstavnici klubova, slično kako kapetani mijenjaju zastavice uoči početka susreta, tako je i na razini uprave prigodno razmijeniti darove, klupske rekvizite, vina, dresove. To nije nešto što skrivamo i doživljavamo to kao sportsku gestu."



Nismo se ulizivali Mamiću


Navijači su, jasno, poludjeli jer fotografija ostavlja dojam da se Osijekov predsjednik ulizuje gazdi hrvatskog nogometa, ali on je želio postići upravo suprotno, sportski isprovocirati Dinamo njezinom objavom.

"Sama objava te slike isprovocirala je naše navijače, a trebala je isprovocirati, na neki način, naše suparnike. Vjerojatno ju ne bi objavili da smo izgubili pet, šest ili sedam nula. Ovako je ispalo da jedino što smo poklonili Dinamu jest vrećica poklona."

Meštrović smatra kako je njegov odnos s Mamićem samo dio klupskog protokola, a tim argumentom opravdao je i Mamićev status na svečanosti preuzimanja Osijeka.

"Predbacivali su mi zašto su HNS-ovi predstavnici došli na preuzimanje kluba, pa zato što igramo u ligi koja je pod okriljem HNS-a. Što bismo trebali, osnovati svoju kartonsku ligu pa igrati s rodbinom i prijateljima?

Dinamov uspjeh nam je osigurao milijun kuna. Što bismo trebali, odbiti taj novac?

"Uostalom, na ovaj način gajimo dobre odnose s ostalim klubovima, poput Rijeke, Hajduka i Dinama koji nam osiguravaju novac od Uefe. Zbog Dinama smo dobili milijun kuna, na račun plasmana u Ligu prvaka. Što bismo i to trebali odbiti?"

"Uspjesi Rijeke, Hajduka, Dinama, pa čak i Splita, omogućili su Osijeku da danas, sutra igra Europu s druge ili treće pozicije u prvenstvu zbog koeficijenta. Naši gledatelji zbog njih će možda moći gledati Europsku ligu u Gradskom vrtu."

"Mi ćemo gledati sebe, na terenu pokazujemo požrtvovnost, imamo pet pobjeda s pet gostovanja, pobijedili smo Dinamo nakon 16 godina, drugi smo i ne treba nam prozivanje."

"To što smo gospoda, što dajemo poklone, za to se nećemo ispričavati. Riječ je o protokolu, kad meni poklone dres Hajduka ili Dinama, ja ga primim. To je normalno na razini uprave. Što bih trebao, zabraniti upravama dolazak na stadion. To ne radimo, radimo Osijek koji će biti konkurentan, koji će moći uzeti Dinamu tri boda i to smo uspjeli. "

"Ne želimo se boriti oko terena, nego na terenu, oko travnjaka smo gospoda, a na njemu ratnici."

Pročitajte više