SUPERLIGA

Evo koliko su novca izgubili osnivači propale Superlige

Foto: EPA

DVANAEST bogatih europskih klubova postiglo je kasno u nedjelju dogovor o osnivanju Superlige, novog nogometnog natjecanja, u kojem bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Uz još tri kluba koje su zvali u projekt oni bi bili osnivači Superlige, a još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima.

Vrlo brzo, već u utorak taj je projekt propao.

Velika većina klubova povukla se iz njega nakon protesta navijača, Uefine prijetnje sankcijama i manjka podrške vlada. Kakav će biti epilog za njih još uvijek nije u potpunosti poznato, ali sad se saznaje da su osnivači Superlige izgubili ozbiljan novac u toj ideji.

Preciznije, svaki klub osnivač u projekt je ušao s ulogom od 8 milijuna funti kojim bi kupio udio u vlasništvu natjecanja, a engleski mediji navode da je taj novac za engleske klubove izgubljen. A kazne za istupanje iz natjecanja u kojem su trebali igrati 23 godine tek bi trebale uslijediti.

Pročitajte više