LIGE PETICE

Otkriven novi razlog Baleovog bijesa, bizarniji od svih do sada

Screenshot

GARETH BALE jako je blizu odlasku iz Reala, kluba čije je najskuplje pojačanje ikad. Pokazalo je to njegovo ponašanje dok je tijekom utakmice sjedio na klupi, ali i nakon što je po ulasku u igru postigao pobjednički gol (2:1) na gostovanju kod Levantea u 25. kolu La Lige.

Snimka dokazuje da je u drugom poluvremenu odbio nastaviti zagrijavanje na koje ga je poslao trener Solari. Usred vježbanja se vratio do kabine i sjeo na klupu, ogorčen što kao prva zamjena u igru nije ušao on, nego Valverde. Navas, Marcelo i Kroos nagovarali su ga da se vrati zagrijavanju. Ignorirao ih je, kao i Solarijevog pomoćnika Antonia Pintusa, koji je došao do njega i rekao mu da nastavi s vježbanjem.

Usprkos ovakvom ponašanju, Solari ga je uveo u igru. Bale je ubrzo zabio pobjednički gol. Ali nije ga htio slaviti, bijesan statusom u momčadi i još više odnosnom suigrača prema njemu. 

Bale u Realu više nije prvotimac, ali ni prva rezerva. Nakon Ronaldovog odlaska očekivao je biti temelj momčadi i njena glavna zvijezda. Tako je i počeo novu eru. Međutim ozlijedio se početkom godine, a njegovo mjesto sjajno je preuzeo Vinicius Junior. 

I dok to objašnjava dio Baleovog nezadovoljstva, nema veze s onim što je napravio nakon što je postigao gol kod Levantea. Ljutito je odgurnuo Vazqueza koji ga je pokušao zagrliti i pobjegao od ostalih suigrača koji su čekali da mu čestitaju. Bale je prema centru otrčao kao da je pred kraj zabio gol za smanjenje zaostatka, a ne za pobjedu. 

Međutim, jednog čestitara nije odbio. Luki Modriću je poletio u zagrljaj, po čestitku i utjehu. Španjolski mediji pišu da je to zato što je Modrić, inače Baleov suigrač u 10 od posljednjih 11 godina u Tottenhamu i Realu, jedini koji se u svlačionici ne ruga Velšaninu zbog njegove povučenosti. Bale ne izlazi sa suigračima, ni s kim se ne druži, nije se prilagodio španjolskom načinu života i po svemu tome itekako strši.

Courtois je otkrio da Balea zbog opsjednutosti golfom, ali i nedostatka ikakvih drugih interesa, u svlačionici posprdno zovu "golfer". Marcelo pak predvodi sprdnju na Baleov račun zato što je ovaj jedini stranac u momčadi koji ne govori španjolski jezik. "S Baleom se svi sporazumijevamo rukama i nogama. 'Dobar dan' i 'dobro vino' su jedine fraze španjolskog koje je do sada naučio." 

Tako je Bale, umjesto da postane najbolji igrač i gazda Reala, spao na to da je rezerva koju suigrači sprdaju.

Ovo su sasvim dovoljni razlozi da bude bijesan, a madridski i katalonski mediji otkrivaju još jedan, prilično bizaran. 

Kamere su prilikom dolaska Realovih igrača na Levanteov stadion Balea ulovile kako kao poznati fanatik golfa s velikim zanimanjem gleda turnir koji se odvija u Meksiku.

S obzirom na sve navedeno i na to što se u Realu osjeća kao strano tijelo, Španjolci pišu da je Bale utakmicu kluba koji ga je platio 101 milijun eura smatrao nepodnošljivom gnjavažom zbog koje ne može gledati voljeni golf i da je to pravi razlog njegove ljutnje i nezainteresiranosti tijekom meča Levante - Real. 
 

Pročitajte više