Otok mu se klanja: Stroj za golove koji je zabio više od cijele Aston Ville

Foto: Getty Images / Guliver Image

HARRY KANE postigao je dva gola pobjedi Tottenhama 4:0 kod Stokea u 34. kolu Premier lige. Sjajni napadač momčadi iz Londona zabio je u 9. i 71. minuti, čime je ekipa Mauricija Pochettina stigla na pet bodova od Leicestera.

S dva pogotka Kane je postao najbolji strijelac natjecanja s 24 gola, dva ispred Jamiea Vardyja.

"Bila je to naša fantastična izvedba. Nije lako svladati Stoke na njegovom terenu, a mi smo mogli zabiti i 7-8 golova. Time smo pokazali da smo se spremni boriti za naslov do kraja", rekao je 22-godišnji Kane.

Također, nevjerojatni napadač Engleske reprezentacije postigao je više golova od posljednjeplasirane Aston Ville (23) i novog stanovnika Championshipa.

"Razmišljam samo o vlastitoj ekipi te kako pritisnuti Leicester još više do kraja Premier lige. Vjerujemo u naslov i ako ovako nastavimo mislim da imamo veliku priliku postati prvaci", naglašava Kane.

Nogometaš iz Chingforda potpisao je i dvije asistencije ove sezone, dok je njegov prvi pratilac Vardy šest puta proigrao suigrače za pogodak.

Kane je za Englesku zabio četiri gola u 10 utakmica, a do sada je postigao 24 od ukupno 64 gola Tottenhama u Premier ligi, uz postotak od 38 posto, koliko iznosi i učinak Vardyja koji je 22 puta pogodio za Lisice od 59 golova momčadi.

Stroj za golove je do sada zabio 48 golova u Premier ligi za Tottenham i trenutačno dijeli četvrto mjesto na vječnoj listi klupskih strijelaca u prvenstvu s Chrisom Armstrongom, a može postati prvi Englez od Kevina Phillipsa (30 golova za Sunderland) i sezone 1999/00 koji će na kraju sezone biti najbolji strijelac lige.

Pročitajte više