OVO JE HRVATSKA ZA RUSIJU Dalić objavio konačni popis za Svjetsko prvenstvo

ZLATKO DALIĆ prekrižio je Mateja Mitrovića s popisa za Svjetsko prvenstvo. Dalić je na pripreme poveo 24 nogometaša, a do danas je morao odlučiti kojeg će otpisati jer u Rusiju smije povesti 23 igrača.

Izbor je pao na jednog od braniča, dvoumio se između Mateja Mitrovića i Duje Ćalete-Cara, a na kraju je Mitrović taj koji ostaje bez Svjetskog prvenstva. Odluka je i očekivana kada se zna da je Dalić protiv Brazila dao priliku debitantu Ćaleti-Caru, a Mitrović je s klupe odgledao poraz od prvog favorita Svjetskog prvenstva.

"To mi je najteža odluka, tako mi je žao što moram otpisati jednog igrača", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije koji je reprezentaciju odveo na pripreme u Opatiju.

"Od prvog dana sam rekao da je jedan stoper viška i pri tome sam ostao", poručio je Dalić te dodao da će se Mitrović vratiti ako se nekome od igrača nešto dogodi u preostala dva tjedna koliko je ostalo do SP-a u Rusiji.

"Pun sam vjere u svoje igrače i što god da se dogodi, ja ću biti odgovoran. Miran sam, koncentriran i staložen", kazao je Dalić.

Posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo na rasporedu je ovaj petak od 18 sati u osječkom Gradskom vrtu, gdje će Hrvatskoj protivnik biti Senegal. Hrvatski reprezentativci za Sankt Peterburg lete idući ponedjeljak, 11. lipnja, a prvu utakmicu imaju 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije.

Pročitajte više