Ozlijedio se Jimmy Butler

Foto: EPA

PROŠLOGODIŠNJI finalisti američke profesionalne košarkaške NBA lige Miami Heat nakon poraza od Philadelphia 76-ersa u svom prvom nastupu u "play-inu" saznali su dodatnu lošu vijest kako će se za nastup u doigravanju protiv Chicago Bullsa u petak morati izboriti bez svog ponajboljeg igrača Jimmyja Butlera zbog napuknutog medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu.

Ozlijedio se u posljednjim sekundama prve četvrtine susreta u Philadelphiji u srijedu kada mu je domaći igrač Kelly Oubre nezgodno sletio na nogu. Butler je ostao do kraja susreta na terenu, ali prema trenutačnom stanju, očekuje ga "nekoliko tjedana" mirovanja. Točna težina ozljede bit će poznata nakon magnetske rezonance.

Pobjednik ide na uvjerljivo najbolju momčad regularne sezone

To znači kako će Miami, čak i ako u petak svlada Chicago te se plasira u doigravanje, u prvom krugu igrati protiv Boston Celticsa, prvih nositelja Istočne konferencije i momčadi koja je ostvarila najbolji omjer pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone, bez Butlera.

Do ozljede je postigao sedam poena, a do kraja dvoboja ubacio je još 12, no uz vrlo slab šut. Zanimljivo, i prošle su godine Miami i Chicago igrali odlučujuću utakmicu "play-ina" za osmo mjesto na Istoku, a Butler je vodio Heat do pobjede s 31 ubačajem.

Pročitajte više