EDIN DŽEKO

Ozlijeđenog Džeku gušila zaštitna maska: "Mogao je sve samo pogoršati"

Foto: EPA-EFE

ROMA je u derbiju kola Serie A pobijedila Milan 2:1, a prvi gol na utakmici zabio je bh. napadač Edin Džeko. Igrala se 38. minuta kada je Jordan Veretout ubacio iz kornera, Džeko je ostao nečuvan i glavom pogodio za vodstvo na Olimpicu.

Izjednačio je Theo Hernandez, no nekoliko minuta poslije Nicolo Zaniolo donio je pobjedu Vučici.

Talijanske medije posebno je oduševio Džeko koji je ponovno igrao sa zaštitnom maskicom jer se nije u potpunosti oporavi od ozljede jagodične kosti.

Umjesto njega nema tko igrati jer je i Nikola Kalinić ozlijeđen pa je sjajni Romin napadač morao još jednom stisnuti zube, drugi put u četiri dana nakon što je isto učinio u Europa ligi protiv Borussije Mönchengladbach.

Spomenuta maskica pravila je Džeki probleme s disanjem, morao ju je skidati u nekoliko navrata kako bi došao do zraka.

"Džeko nije ni sekunde razmišljao da možda primi loptu i izbjegne udarac glavom zbog ozljede koju ima. Prvi cilj mu je bio da postigne gol i dovede svoj tim u vodstvo bez obzira na to što je realno mogao pogoršati svoju povredu. Vidjelo se da mu je spala i maska i to je moglo utjecati na povredu jagodične kosti. No, njemu to nije bio problem i gledao je samo kako zabiti gol za svoj tim. On je pravi primjer hrabrosti i odanosti klubu za koji igra. Roma je postala najznačajniji klub u njegovoj karijeri jer je to tim za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri", piše Il Messaggero.

Roma poslije devet kola Serie A ima 16 bodova i drži peto mjesto, a Džeko u ovoj sezoni ima šest golova i dvije asistencije u 11 nastupa za Romu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više