NBA DOIGRAVANJE

Ozljeda superzvijezde Toronta sve je misterioznija

Foto: EPA

IAKO su svi koji su gledali posljednje dvije utakmice finala Istoka NBA lige ili čak samo isječke, vidjeli da Kawhi Leonard šepa, trener Toronta uvjerava javnost da njegovoj najvećoj zvijezdi nije ništa.

"Dobro se osjeća. Nema nikakvih briga, sve je u redu", rekao je Nick Nurse na sinoćnjoj konferenciji za novinare.

Ali teško je u to povjerovati. Ozljeda noge je očita, a ipak vrlo misteriozna. Leonard se u trećoj utakmici finala nakon doskoka uhvatio za nogu, a nakon toga se u nekoliko navrata očito vidjelo da šepa. Kako u trećoj, tako i u četvrtoj utakmici.

Ozljeda ga nije spriječila da u trećoj, koja je otišla u dva produžetka, odigra čak 52 minute, pa čak i izvodi brutalna zakucavanja te završi s 36 koševa. U četvrtoj je ubacio skromnijih 19, ali opet je odradio odličan posao u obrani na Giannisu Antetokounmpu. Raptorsi su dobili obje utakmice i izjednačili seriju na 2:2, a peta se igra večeras u Milwaukeeju.

I sam Kawhi sve uvjerava da nije ozlijeđen, što daje dodatnu misterioznost cijeloj priči. 

"Dobro se osjećam. Nastavit ću igrati i boriti se. Imamo priliku ispisati povijest. Ne želim isprike. Igramo košarku i večeras moramo pobijediti", rekao je.

Ali nikakvih tajni nema po pitanju drugog All-Stara kanadske momčadi. Kyle Lowry još je u seriji protiv Philadelphije ozlijedio palac lijeve ruke.

"Nije u sjajnom stanju, ozlijeđen je, ruka mu je natečena i boli ga. Ali čini se da se dobro nosi s tim i radi sve što inače radi", rekao je Nurse.
 

Pročitajte više