Pamić preuzeo Istru i odradio prvi trening: "Neću tolerirati nezalaganje i nedisciplinu"

IGOR PAMIĆ službeno je postavljen za trenera Istre 1961., a danas poslijepodne već se pojavio na prvom treningu s prvom momčadi, piše Regional Express.

Nakon što je uz veliku buku napustio Karlovac zbog pritisaka od strane predsjednika kluba Stjepana Turkovića, Pamić je opovrgavao glasine da bi mogao preuzeti klupu pulskog prvoligaša ali očito ga je ruski vlasnik Istre Mihail Ščeglov uspio nagovoriti da pomogne momčadi izboriti opstanak.

Za pomoćnika je Pamić odredio Miroslava Kuljanca s kojim je do sada surađivao u Karlovcu i to je bio jedan od uvjeta njegovog dolaska na Verudu u klub kojeg je već vodio u sezoni 2004/2005.

Nakon 16 sati Pamić se pojavio na treningu, a nakon toga obratio se novinarima kojima je otkrio kako neće tolerirati nezalaganje, nerad i nedisciplinu. Pamić je s Istrom potpisao na tri godine.

Istru u sljedećem kolu očekuje važna utakmica protiv Zadra i ne smije izgubiti ako želi zdržati i minimalne šanse za ostanak u ligi.

Turković dobio prvu rundu, navijači i dalje prosvjeduju

U Karlovcu je počeo egzodus igrača nezadovoljnih situacijom oko kluba. Svoje je papire uzeo Ivan Lajtman kojemu ugovor istječe na ljeto, a do tada bi iz najugodnijeg iznenađenja prošle sezone moglo otići još nekoliko najboljih igrača, piše Radio Mrežnica.

Novi sportski direktor kluba Tomislav Ivković najavio je na ljeto rezanje plaća igračima i sigurno će i to odigrati veliku ulogu u raspadu prvoligaške momčadi.

Predsjednik Turković izašao je iz bitke sa Pamićem i navijačima, koji i dalje traže njegovu smjenu, kao pobjednik. Gademzi skupljaju potpise za Turkovićev odlazak, a obratili su se i gradonačelniku Jeliću koji je najavio kako će morati regirati jer je peticiju potpisalo više od 2000 građana.

U takvim uvjetima, novi trener Karlovca Srećko Lušić mora pripremati momčad za gostovanje kod Slaven Belupa, a najavio je kako će pokušati nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik.

Pročitajte više