Pape iz Pariza poručio: I suci bosanske lige bolji su od ovih na Mundijalu!

LEGENDARNI Safet Sušić radost loptanja na svjetskoj smotri iskusio je 1982. i 1990. godine. Bio je udarni član bivše jugo-momčadi, a u Italiji je najbolji igrač u povijesti BiH zabio najbrži pogodak u povijesti svjetskih prvenstava. Danas Pape momčad koju je u naslijeđe dobio od Ćire Blaževića sprema za novi pokušaj proboja na veliku scenu i, naravno, uživa u analizama nogometa prikazanog u Južnoj Africi. Još na startu SP-a Sušić je emitirao stav da ne treba previše hvaliti sudačke izvedbe i imao je potpuno pravo.

"Ako je Rosetti bio u situaciji da poništi gol Argentine na osnovi snimke na semaforu na stadionu, to je morao učiniti. Koliko se pričalo o golu Francuza protiv Irske, ovo je dosta slična situacija. I onda se na ekranu vidjelo da je Henry igrao rukom, pa je sudac progledao kroz prste Tricolorima", Za Dnevni Avaz progovorio je Sušić iz svog pariškog doma.

"Uvijek sam za fair play, ali mi nije jasno zašto su Argentinci vršili pritisak na Rosettija da gol prizna nakon odgledane snimke. Svi su vidjeli da je bio čisti ofsajd i nekako sam ubijeđen da će se sve vratiti Argentincima. Navijao sam za Argentinu, a sada bih volio da ih Njemačka izbaci."

Spomenuo je Pape i nepriznati Lampardov pogodak prije nego što je zaključio da je, za razliku od prvog kruga, igra na utakmicama krenula uzlaznom, a kvaliteta suđenja silaznom putanjom.

"Stekao sam dojam da su suci u našoj Premijer ligi bolji nego ovi na Mundijalu."

"Znao sam da mladi Nijemci mogu nadtrčati vremešne Engleze"

Uoči večerašnjeg ogleda Španjolske i Portugala u posljednjem ogledu osmine finala, Sušić se nada dobrom nogometu.

"Španjolska bi trebala dobiti susret, jer ima veće šanse, bolje igrače, za nijansu su mi kompletniji od Portugalaca. Opet, s druge strane, Portugal još nije primio gol. Imaju Ronalda i nisu bez šansi. Bit će dobra utakmica."

Dobre igre Nijemaca nisu iznenadile izbornika koji ih je u Frankfurtu testirao uoči SP-a.

"Već tada sam rekao da imaju mladu ekipu i da mogu nametnuti svoj ritam cijelu utakmicu. To se i vidjelo protiv Engleza, gdje su nadtrčali vremešnu ekipu koju je izveo Capello."

BiH se dobro nosila s Nijemcima u prvom poluvremenu i još bolje s Gancima na Koševu. Ovih dana te se ekipe spremaju za četvrtfinale...

 "Gana ima također mladu ekipu. Imali su dosta sreće u dosadašnjem dijelu Mundijala, jer su malo pali u igri protiv Amerikanaca. No, Ameri to nisu znali iskoristiti nakon izjednačujućeg gola i sada mogu kod kuće pratiti Mundijal."

Pročitajte više