Pavlović uoči gradskog derbija: "Želimo se Dinamu suprotstaviti kao Hajduk na Maksimiru"

ZAGREBAČKI gradski derbi zaključit će večeras 23. kolo HNL-a, no ta utakmica ove sezone neće pružiti sve što se od derbija očekuje jer Zagreb je ponovo u donjem dijelu ljestvice.

> Halilhodžić: Zagreb nas može iznenaditi

> Jadranski derbi bez imperativa za Hajduk: Vučević traži konture momčadi za sljedeću sezonu

Ipak, ne treba isključiti mogućnost iznenađenja jer prošle sezone, dok su bili na dnu i borili se za opstanak uspjeli su na Maksimiru s Dinamom izboriti 1:1. ŠToviše, Zagreb je dobio Dinamo i u posljednje dvije utakmice prije toga. Tek je jesenas Dinamo prvi put slavio protiv Zagreba u prvenstvenoj utakmici još od 2008. godine i to s minimalnih 1:0.

Trener Zagreba Luka Pavlović nada se pozitivnom rezultatu na svom terenu nakon što je njegova momčad u četiri proljetne utakmice poražena samo u posljednjoj na gostovanju kod Splita 2:0. Prije toga su slavili protiv Zadra i Intera te remizirali sa Šibenikom.

"Imamo kapacitete da ne izgubimo utakmicu. Želimo odigrati što je bolje moguće i biti ravnopravan suparnik na terenu. Rezultat neka bude plod sreće", rekao je Pavlović u najavi utakmice.

"Ako želimo pozitivan rezultat moramo biti disciplinirani, agresivni i čvrstom bloku, a imamo iskustva da se tako postavimo. Ne pomošljamo na bunker. Želimo se Dinamu suprotstaviti kao Hajduk na Maksimiru, pa što bude", dodao je Pavlović.

Modri su gostovali kod Pjesnika 26 puta i u 16 susreta su slavili, a šest puta je svaka momčad uzela po bod. Dinamo je zadnji put u Kranjčevićevoj slavio 1.9.2007. kada su golovima Modrića, Mandžukića i autogolom Stojkića došli do pobjede od 3:1.

U ostalim dvobojima kola Osijek u Gradskom vrtu dočekuje zahuktali Inter koji se popeo na četvrto mjesto s dva boda zaostatka za Splitom i pobjedom se mogu progurati na mjesto koje vodi u Europu. Istra na svom terenu s novim trenerom Igorom Pamićem dočekuje Zadar u pokušaju da osigura ostanak u prvoligaškom društvu. Cibalia igra protiv Varaždina u Vinkovcima, Slaven Belupo dočekuje Karlovac, a Hajduk Rijeku. Šibenik na Šubićevcu igra protiv Hrvatskog dragovoljca.

Pročitajte više