Pele nakon ispadanja Brazila od Hrvatske čestitao Neymaru: Nije ovo za nas sretan dan

Foto: Profimedia

GOLOM koji je zabio Hrvatskoj u 105. minuti utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva Neymar je dostigao rekord legendarnog napadača Pelea i sad s njima dijeli titulu najboljeg strijelca Brazila svih vremena. Na 77. golu u 124 utakmice za nacionalnu momčad Neymaru je javnu čestitku putem Instagrama uputio Pele. Pele je isti broj golova zabio u 92 odigrana susreta.

"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad ti napokon mogu čestitati zbog izjednačavanja mog broja golova postignutih za Brazil. Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša je dužnost inspirirati, danas kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole sport", počeo je Pele svoju čestitku pa nastavio:

"Dečko, ti si uspio"

"Nažalost, ovo i nije najsretniji dan za nas, ali ti ćeš zauvijek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vrijeme prolazi, to je ostavština veća. Rekord sam postavio prije gotovo 50 godina i sve dosad nitko mu se nije približio. Dečko, ti si uspio."

"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za reprezentaciju. Ja imam 82 godine i nakon toliko puno vremena nadam se da sam te inspirirao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspjeh nadahnuti milijune koji te prate da pokušaju napraviti ono što je naizgled nemoguće."

"Nastavi nas inspirirati, a ja ću šakama udarati zrak zbog svakog gola koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na travnjaku", zaključio je Pele.

Pročitajte više