Perišić: Lakše nam je igrati pred ovakvom publikom

Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL

HRVATSKA je oduševila navijače uvjerljivom pobjedom 4:1 protiv Grčke na Maksimiru, a golove su zabila četvorica različitih igrača. Jedan od strijelaca bio je i Ivan Perišić koji je uoči susreta najavio da će Hrvatska sve riješiti u prvoj utakmici. Čini se da je pogodio. 

"Napravili smo pritisak od prve minute, dogovorili smo se da ćemo ih stisnuti, a uvijek je lakše igrati pred ovakvom publikom, što nije bio slučaj u zadnje dvije godine. Dobili smo snažan poticaj s tribina i samo tako možemo napraviti velike stvari", rekao je Perišić o utakmici.

"Ovo je sigurno bilo najbolje izdanje Hrvatske u ovom kvalifikacijskom ciklusu i sada treba tako nastaviti. Puno je lakše nama ofenzivcima kada svi pokušavaju igrati, već od zadnje linije. Neke smo akcije uigravali na treningu i bio je užitak igrati."

"Od prve su minute svi igrači bili koncentrirani i na vrhunskoj razini. Svi su igrali dobro, a posebno se nakon primljenog pogotka vidjelo koliko vjerujemo jedan drugome. Treći pogodak nam je olakšao situaciju, ali nije važno tko zabija, nego je važno da Hrvatska pobjeđuje", dodao je Perišić, prenosi HNS-ova stranica.

"Nadamo se da ćemo ovakvu partiju ponoviti i u Grčkoj. Čeka nas paklena atmosfera, no odigrali smo pametno i u Ukrajini te se tako moramo postaviti i u Pireju i bit će sve u redu. Ne smijemo se povući, ne smijemo griješiti kao protiv Finske, i treba izdržati njihov eventualni početni pritisak. Tada će biti lakše, a moramo postići barem jedan pogodak. Budemo li igrali kao i u Zagrebu, mislim da Grčka nema šanse", zaključio je Perišić.

 

Pročitajte više