PERU RASTURA HRVATSKU SKUPINU Uvjerljivo pobijedio i protiv Islanda

Screenshot

HRVATSKA je prije četiri dana vidjela koliko je jak Peru. Nakon trijumfa nad njom 2:0 u Miamiju, isti suparnik u New Yorku je pobijedio (3:1) Island, još jednu reprezentaciju iz skupine D na skorašnjem SP-u.

Renato Tapia doveo je Peru u vodstvo već u 3. minuti. U 22. izjednačio je Jon Gudni Fjoluson. Novu prednost Peruancima donosi Raul Ruidiaz u 58. minuti. Konačan rezultat postavlja Jefferson Farfan u 75. minuti.
 
Islanđani se tješe da na ovoj utakmici nije igrala njihova najjača momčad, ali to ne umanjuje još jedan prestižan europski skalp njihova suparnika.
 
Peru će za manje od tri mjeseca igrati prvo SP nakon 36 godina i očito je kako u želji da se što bolje spremi za povijesni nastup ne bira mečeve te svaku pripremnu utakmicu za SP shvaća iznimno ozbiljno.
 
Zanimljivo je što je Peru na američkoj turneji pobijedio ne samo obje reprezentacije iz skupine D na SP-u, nego i selekcije koje su mu potencijalni protivnici u nokaut fazi na prvenstvu. 
 
Peruanska skupina C, u kojoj su još Francuska, Danska i Australija, u osmini finala križa se s grupom D. Osim Hrvatske i Islanda koje je Peru već uspješno apsolvirao, potencijalni protivnici u prvoj eliminacijskoj rundi su mu još Argentina i Nigerija. 

Pročitajte više