HRVATSKI NOGOMETAŠI

Pjaca je primio loptu na boku. Dinamovac ga je samo gledao kako krasno zabija

NAJSKUPLJI igrač Dinama u povijesti, ali i najnesretniji hrvatski igrač u vrhunskom nogometu u 15. minuti utakmice 15. kola Serie A zabio je za vodstvo Torina 2:0.

Najskuplji dinamovac u povijesti probio dinamovca i još četiri njegova suigrača

Marko Pjaca je to uradio efektno nakon sjajne solo akcije. Lijevo krilo Torina loptu je primilo na svojoj poziciji, a čuvao ga je Petar Stojanović, desni bočni Dinama na posudbi u Empoliju.

Međutim, Stojanović je bio nemoćan protiv Pjace, koji ga je prešao u trku i krenuo prema sredini. Putem je nezaustavljivo prošao još jednog suparnika te onda s ruba kaznenog prostora jakim i preciznim udarcem desnicom probio još dva protivnika koji su mu dolazili u blok, kao i golmana Empolija te zabio u donji desni kut.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PJACINU GOLČINU

Pjacu ni ove sezone ne štede ozljede. U prvih 14 kola talijanskog prvenstva odigrao je samo 256 minuta, ali je i kao rezerva prije ove utakmice postigao dva važna gola, protiv Sassuola i Lazija. 

Ubrzo nakon golčine potvrdilo se da je najveći pehist među hrvatskim nogometašima

Ivan Jurić mu je na današnjoj utakmici dao priliku od prve minute nakon gotovo tri mjeseca, a Pjaca mu je sjajno uzvratio. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ipak, samo 15 minuta kasnije, nažalost, potvrdilo se da je Pjaca nevjerojatni pehist. Ubrzo nakon što je zabio, njegov suigrač Wilfried Singo dobio je crveni karton, a Empoli je odmah zatim smanjio na 2:1. Jurić je zato bio prisiljen na taktičku zamjenu kako bi sačuvao vodstvo, a žrtvovao je upravo Pjacu. Umjesto njega uveo je braniča Mergima Vojvodu. 

Treneru Torina nije se isplatila ova rošada, jer u drugom poluvremenu je primio još jedan gol za 2:2 te do kraja spašavao i taj bod. I to na utakmici u kojoj je nakon samo 15 minuta imao velikih 2:0. 

Pročitajte više