Platini nije zaboravio Kosoricu: Sastanak u veljači u Zagrebu

MICHEL PLATINI do kraja mjeseca u Zagrebu bi se trebao sastati s premijerkom Jadrankom Kosor, s ciljem boljeg i učinkovitijeg sprečavanja huliganizma.

Krovna europska nogometna organizacija godinama vodi rat s huliganima, a njen predsjednik u Zagreb stiže ne bi li porazgovarao s premijerkom o suzbijanju huliganizma u Hrvatskoj i maksimiziranju kazna za izgrednike. No, jasno da će Platini imati i drugih tema za razgovor.

Uefa za huligane ne želi imati razumijevanja, a takav stav dodatno su očvrsnuli i neredi koje su Srbi napravili u Genovi, prekinuvši utakmicu Srbije i Italije. Problem huliganizma, smatra Uefa, naročito dolazi do izražaja na Balkanu, zbog čega će, Platini, kako piše Večernji list, nakon sastanka s premijerkom produžiti za Beograd.

Ured za odnose s javnošću Vlade RH ne zna ništa o potencijalnom sastanku Platini-Kosor: "Ne možemo dati nikakvu službenu potvrdu, glasnogovornik je u programu s premijerkom. Nazovite nešto kasnije", rekli su nam u Vladi.

Platini se i prilikom prošlog posjeta Zagrebu želio sastati s premijerkom, ali se nisu našli, a Uefina delegacija morala se zadovoljiti razgovorom s ministrom sporta, Radovanom Fuchsom.

Pročitajte više