Pletikosa o Messiju: Samo smo čekali što će nam napraviti

Foto: EPA-EFE

OVIH DANA obilježava se 15 godina od prvog seniorskog gola Lionela Messija.

Bilo je to 1. svibnja 2005. godine na utakmici Barcelone i Albacetea. Do 2020. godine Messi je postao jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa, ako ne i najbolji, a za Argentinu je debitirao 1. ožujka 2006. godine na prijateljskoj utakmici s Hrvatskom.

Ludu utakmicu u Baselu Hrvatska je dobila 3:2. Povela je već u 3. minuti golom Klasnića, no Argentinci su u sljedećem napadu izjednačili, a u 6. minuti poveli golom Lionela Messija. Tu situaciju je za Gazzettu dello Sport prepričao tadašnji hrvatski golman Stipe Pletikosa.

"Na toj utakmici je za Hrvatsku debitirao Luka Modrić. Znali smo da je Messi jedan od najvećih svjetskih talenata, a te utakmice se dobro sjećam. Prvim dodirom s loptom je asistirao za 1:1, a onda sam zabio za 2:1. Ja i suigrači smo se samo gledali i pitali se: Ako nam je ovo napravio u prvih pet minuta, što će biti do kraja?", rekao je Pletikosa.

Ipak, Hrvatska je okrenula golovima Srne i Darija Šimića, a Messi je u nastavku reprezentativne karijere u 138 utakmica zabio 70 golova za svoju zemlju.

Pročitajte više