Plzen jeftiniji 20 milijuna eura od Dinama, kladionice su odredile favorita

Foto: EPA-EFE

DVADESET Čeha, tri Slovaka i jedan Nigerijac čine igrački kadar Viktorije Plzen, a prvih 11 Pavela Vrbe uz sitne preinake već godinama igra zajedno. 

Prošle sezone Dinamovi su protivnici u šesnaestini finala izbacili Partizan.

Nakon 1:1 u Beogradu, kod kuće su na svojoj Dosaan Areni pred 11 tisuća gledatelja pobijedili 2:0. U sljedećoj fazi ispali su od lisabonskog Sportinga na svom terenu i to poslije penala.

Tadašnji sastav Plzena ne razlikuje se previše od današnjeg. Ovako su u formaciji 4-2-3-1 istrčali na Partizan:

Hruska; Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky; Hrosovsky, Horava, Kopic, Kolar, Zeman, Krmencik

Još su igrali: Cermak, Petrzela, Chory

A ovih 11 je pobijedilo talijansku Romu 2:1:

Hruska; Havel, Hejda, Hubnik, Limbersky; Hrosovsky, Prochazka; Kopic, Cermak, Kovarik; Chory

Sedmorica iz prvih 11 protiv Partizana su tu, a bila bi i ostala trojica da nemaju ozljede. Najbolji igrač kluba Michael Krmenčik propustio je Romu zbog ozljede koljena, a Plzenu su nedostajali i desni bek Reznik te ofenzivci Kolar i Zeman.

Dinamo skuplji 20 milijuna od Viktorije, opasnost prijeti od napadača kojeg je tražio Newcastle

Prema Transfermarktu, hrvatski je prvak skuplji od češkog 20 milijuna eura. Cijena Viktorijinih igrača čini zbroj od 30,8 milijuna eura, a Dinamo je po toj vrijednosti točno na 50.

Najbolji pojedinac i najbolji strijelac je 25-godišnji napadač Michael Krmenčik kojeg je prošle zime htio Newcastle, za 15 milijuna eura. 

Osim njega, ističe se uigran obrambeni blok koji je nepromjenjiv. Ono što su godinama u ruskom nogometu bili Ignaševič, braća Berezucki i Akinfejev, to su u Češkoj Hruška, Reznik, Hejda, Hubnik i Limbersky. Ispred njih nalaze se dva čvrsta zadnja vezna, Slovaci Prochazka i Hrosovsky, a prema naprijed su uz Krmenčika opasni Kopic, Cermak, Kovarik i Zeman.

Napeta im je borba u prvenstvu, a prema kladionicama Modri su favoriti

Kontraškim nogometom sjajno su se predstavili u Madridu kod Reala gdje su tijesno poraženi 2:1. Promašivali su čuda, no onda su u novoj utakmici s njima, pred svojom publikom, izgubili 5:0.

Pobjedama u Moskvi kod CSKA 2:1 te nad Romom kod kuće istim rezultatom izborili su treće mjesto i stigli do Dinama u šesnaestini finala Europa lige.

U češkom prvenstvu vode bitku protiv praške Slavije za naslov prvaka. Trenutačno su na bodu zaostatka uz utakmicu više od njih pa je i to dodatan uteg Vrbinoj momčadi koja će na dva fronta morati punom snagom.

Dinamo pak u 2018. ulazi s 11 bodova više od drugoplasiranog Osijeka, a vrijedi dodati kako su kladionice hrvatskog prvaka proglasile velikim favoritom za prolazak.

Koeficijent da Dinamo ide u osminu finala je 1.50, a na Plzen je 2.50.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više