Pobijedio četiri puta u posljednjih pet utakmica pa dobio otkaz

Foto: EPA

HEIKO HERRLICH razriješen je trenerske dužnosti u Bayer Leverkusenu i naslijedio ga je Peter Bosz, službeno je potvrdio njemački klub.

Bez obzira na to što je s Bayer Leverkusenom u posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima ubilježio četiri pobjede, Heiko Herrlich otpušten je dan nakon subotnje pobjede nad Herthom (3:1).

Bild tvrdi kako su razlozi smjene "taktički nedostaci, problemi u svlačionici i zanemarivanje omladinaca poniklih u klupskoj akademiji".

Heiko Herrlich, bivši trener Bayernovih kadeta i Dortmundovih juniora te izbornik njemačke U-17 i U-19 reprezentacije, dio igračke karijere između 1989. i 1993. proveo je u Bayer Leverkusenu.

U klub se proteklog ljeta vratio kao trener. Debitantsku sezonu okončao je na petom mjestu i probojem u grupnu fazu Europa lige. U aktualnoj sezoni izborio je osminu finala njemačkog kupa, kao i šesnaestinu finala Europa lige. U prvenstvu je Bayer Leverkusen ostavio na solidnom devetom mjestu s 24 boda, bodom manje od šeste pozicije koja jamči kvalifikacije za Europa ligu.

Herrlichov nasljednik Peter Bosz iskustvo je stekao vodeći Borussiju Dortmund i Ajax.

Pročitajte više