NBA

Počelo glasanje za NBA All Star: Evo kako možete glasati za Bogdanovića

Foto: EPA

JUČER je počelo glasanje za NBA All Star utakmicu. Navijači iz cijelog svijeta mogu odabrati svoje favorite za 69. utakmicu najboljih košarkaša najjače lige svijeta.

NBA All Star vikend igra se sljedeće godine 16. veljače u United Centru u Chicagu.

Glasati se može putem Googlea, aplikacije Google i Google Assistanta, kao i putem aplikacije NBA i stranice NBA.com.

Navijači mogu glasati jednom svakih 24 sata, a u konkurenciji su svi igrači koji igraju u NBA ligi pa tako i hrvatski košarkaši. No prema formi i učinku jedini vrijedan poziva na All Star od Hrvata je sjajni Bojan Bogdanović koji igra sezonu života u Utah Jazzima. U NBA ligi je ove sezone čak sedam Hrvata, ali ne može se svih staviti na isti "listić".

Iz svake konferencije traže se po dva beka te po tri igrača među krilima i centrima. S obzirom na to da su sva sedmorica Hrvata krila ili centri, a čak pet ih je na Zapadu, na istom "listiću" mogu biti maksimalno petorica.

Glasovi navijača vrijede 50 posto, a igrači i mediji sudjeluju s po 25 posto glasova. Nakon što budu poznate petorke, treneri biraju rezerve.

Dva igrača koja budu imala najviše glasova postat će kapetani momčadi, te će prvo birati startne petorke među osam preostalih igrača iz izbora, a zatim i rezerve iz ponude koju su im ostavili treneri.

Pročitajte više