Počinje Liga prvaka: Francusko-talijanski okršaji i Porto u rušenju sramotne tradicije

TEŠKI ispit na domaćem terenu čeka Juventus, bez Diega, Del Piera, Sissoka dočekuju motivirani Bordeaux. Prvaci Francuske odlaze u Torino po pozitivan rezultat, što je najavio i trener Laurent Blanc:

"Pratim Juventus od početka sezone i vidim da su sjajna momčad. Nedostajat će im Diego, Del Piero, međutim oni imaju kadar koji može pokriti njihov izostanak. Igraju nogomet s jako puno presinga, a mi ćemo im se znati suprotstaviti. Želimo ostaviti dobar dojam na početku natjecanja i vjerujem da možemo do bodova", rekao je Blanc, a u pobjedu vjeruje i njegov nekadašnji suigrač iz Napolija Ciro Ferrara.

"Ovo će za mene biti posebna utakmica, jer debitiram u Europi. od igrača tražim maksimalnu koncentraciju jer je Bordeaux odlična momčad. Liga prvaka je drukčije natjecanje od Serije A, svaka greška može nas skupo koštati. Vjerujem u svoje momke i u dobar start", rekao je novi trener Juventusa.

Zahtjevan posao čekati drugog talijanskog predstavnika, Milan gostuje kod Olimpique u Marseilleu. Trener Leonardo strepi jer bi negativan rezultat mogao značiti njegov odlazak s klupe crveno-crnih.

"Imamo dobru momčad i sada moramo naći balans. Rezultat večeras neće biti presudan, no utakmica je vrlo bitna. Ne očekujem lagan posao, jer će oni pred svojim navijačima biti puni entuzijazma. Osim toga, radi se o momčadi koja je završila druga u francuskoj ligi. Mi smo sretni što smo se vratili u LP nakon godine izbivanja i želimo otvoriti pobjedom", rekao je Leonardo.

"Ne treba posebno pričati o Milanu, svi znamo kakva je to momčad. Imaju iskusne igrače i dolaze pobijediti. Na nama je da im utakmicu učinimo teškom te da pokušamo napisati povijest i pobijedimo kao 1993. godine. Protiv talijanskih momčadi uvijek je teško igrati, jer se dobro brane pa ćemo cijelu utakmicu morati dobro stajati na terenu i što manje griješiti", rekao je trener Olimpiquea Didier Deschamps.

Nakon šokantnog ispadanja u polufinalu LP-a prošle godine od Barcelone, Ligi prvaka vraća se Chelsea. Odmah na početku na Stamford Bridge dolazi neugodni Porto.

"Oni vole igrati otvoreno, imaju brze napadače i sigurno je da nam neće biti lako. No vjerujem da možemo pobijediti. Chelsea je proteklih pet sezona u vrhu, no nikako da ode do kraja, međutim vjerujem da se ove sezone to može promijeniti. Moramo gledati utakmicu po utakmicu, a cilj nam mora biti ući u finale", rekao je trener Chelseaja Carlo Ancelotti prije utakmice.

Na klupi Porta sjedi Jesualdo Ferreira, koji će pokušati prekinuti negativni niz Porta od 12 poraza na gostovanjima na Otoku.

"Svake sezone mijenjamo momčad i to se osjeti. Protekla dva mjeseca pripremamo se za ovu utakmicu, koja će nam biti najteža u skupini. Čeka nas snažan protivnik, no moji su igrači spremni i ja u njih vjerujem", rekao je Ferreira.

Od ostalih utakmica posebno zanimljivo će biti u borbi između Wolfsburga i moskovskog CSKA, Real Madrid će predstaviti svoje Galacticose u Zürichu, a na gostovanjima otvaraju Bayern i Manchester United. Najlakši posao trebao bi imati Atletico Madrid kod kuće protiv ciparskog Apoela.

Juventus-Bordeaux
Maccabi Haifa FC-Bayern München
Wolfsburg-CSKA Moskva
Bešiktaš- Manchester United FC
FC Zürich-Real Madrid CF
Olympique de Marseille- AC Milan
Chelsea-Porto
Atletico Madrid-APOEL FC

Pročitajte više