OI Tokio

Pogledajte gol koji je Hrvatskoj poništen u zadnjim sekundama. Svi su poludjeli

Foto: Screenshot

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija izgubila je kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije (14:13) za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Rusi su iskoristili groznu posljednju četvrtinu u kojoj Hrvatska nije dala nijedan gol, a kontroverzni trenutak dogodio se u posljednjem napadu.

Suci su u drami oduzeli Hrvatskoj gol i vjerojatni bod

Andro Bušlje je zabio gol za 14:14 samo 18 sekundi prije kraja, ali su ga suci poništili zbog uplivavanja Vrlića na dva metra. Takva odluka razbjesnila je sve igrače i stručni stožer na čelu s izbornikom Tuckom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SPORNU SITUACIJU.

Hrvatska je nakon pobjeda nad Rumunjskom, Nizozemskom i Francuskom doživjela prvi poraz na kvalifikacijskom turniru. Trenutno drži drugo mjesto u grupi iz koje će se četiri najbolje momčadi plasirati u četvrtfinale. Na Olimpijske igre otići će prve tri momčadi s ovog turnira.

Smodlaka: Nismo navikli na kriterij

"Osim gorkog okusa, nasreću, ova utakmica nema prevelik značaj za daljnji tijek natjecanja. Kako stvari stoje, imat ćemo nešto težeg protivnika u četvrtfinalu, međutim to su nijanse", izjavio je nakon prvog poraza u Nizozemskoj pomoćni trener hrvatske reprezentacije Mile Smodlaka te istaknuo najveći problem s kojim su naši vaterpolisti suočeni:

"Ono što nas brine su padovi u našoj igri. Teško se prilagođavamo na ovakav kriterij suđenja, no jednostavno se tome moramo prilagoditi kako nas takve situacije ne bi dovodile do stresa u kojem loše reagiramo. Još kada se uz to veže činjenica da propustimo iskoristiti nekoliko stopostotnih prilika, dovedemo se u situaciju da dobivenu utakmicu na kraju izgubimo."

Najbolji strijelac Hrvatske na utakmici protiv Rusije bio je Loren Fatović s četiri pogotka, a centar Luka Lončar je bio u skupini sedmorice igrača koji su postigli po jedan pogodak. 

"Teška utakmica koju smo velikom većinom igrali s igračem manje. Tri četvrtine utakmice kontrolirali smo rezultat i tek u četvrtoj izgubili vodstvo. Nažalost, izgubili smo utakmicu koju smo mogli dobiti. No glave gore, koncentrirat ćemo se na sutrašnju utakmicu s Nijemcima i potom suparnike koji nas očekuju u četvrtfinalu", izjavio je Lončar.

Hrvatska bi trebala ići na Kanadu ili Gruziju

Hrvatske vaterpoliste u četvrtak (19 sati) čeka dvoboj protiv Njemačke koja je izgubila sve četiri utakmice, a time i izglede za plasman u četvrtfinale. Rusija će u posljednjem kolu igrati protiv Nizozemske koja je u tri utakmice sakupila četiri boda.

U slučaju očekivane pobjede Hrvatske, Rusija će morati osvojiti barem bod u dvoboju s Nizozemcima kako bi ostala na prvom mjestu u skupini B. U slučaju pobjede Nizozemaca, Hrvatska bi završila na prvom mjestu i u četvrtfinalu igrala protiv četvrtoplasirane reprezentacije u skupini A, a to će najvjerojatnije biti Kanada. Bude li Hrvatska na kraju druga u skupini B, onda će za suparnika u četvrtfinalu najvjerojatnije imati reprezentaciju Gruzije. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više