Rukomet

Pogledajte gol Nexea u zadnjim sekundama za pobjedu. "Hitchcock se ne bi posramio"

Screenshot: Nexe

RUKOMETAŠI Nexea ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu u EHF Europskoj ligi svladavši u utorak u Našicama moskovski CSKA s 32:31.

Pobjedu momčadi pod vodstvom Branka Tamšea donio je Mario Tomić pogotkom sedam sekundi prije kraja, kad je poslao loptu u nebranjenu mrežu.

"U ludoj i super napetoj završnici, čije se režije ne bi posramio ni sam Alfred Hitchcock, Rusi su u posljednji napad 18 sekundi prije kraja krenuli bez vratara 7 na 6 i vrlo brzo uspjeli poravnati na 31:31. Naši igrači vuku brzi centar i nekoliko sekundi prije zvuka sirene pitanje pobjednika hladnokrvno rješava Mario Tomić pogotkom s centra u prazna vrata. Slavlje je moglo početi – još jedan veliki skalp i četvrta pobjeda u nizu. Bravo, Gromovi – bravo, Branč!'' napisao je Nexe na Instagramu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ODLUČUJUĆI GOL

Pobjedom Nexea i očekivanim porazom (21:36) švedskog Alingsasa na gostovanju kod vodećeg Magdeburga, Našičani su i teoretski osigurali sudjelovanje u osmini finala prve sezone EHF Europske lige.

U vrlo izjednačenoj utakmici protiv moskovske momčadi, od koje su krajem studenoga izgubili s čak 11 golova razlike (29-18), Našičani su do pobjede došli u neizvjesnoj završnici nakon što je CSKA nadoknadio dva gola zaostatka. Halil Jaganjac i Janko Kević su postigli po šest pogodaka za domaću momčad, Fran Mileta je pet puta bio strijelac, a četiri gola djelo su Doriana Markušića. Vratar Moreno Car je imao 15 obrana, a Mihailo Radovanović dvije. Za rusku momčad su po pet pogodaka postigli Ilčenko, Astrašapkin i Fokin.

Kolo prije kraja Nexe je s 10 bodova na četvrtom mjestu. Po 10 bodova imaju CSKA i Montpellier, ali uz bolju gol-razliku. Prvi je Magdeburg s 14 bodova. Iz konkurencije za osminu finala ispali su Alingsas s četiri boda i turski Bešiktaš koji je svih devet utakmica izgubio.

U posljednjem kolu grupne faze Nexe će 2. ožujka gostovati u Montpellieru.  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više