LIGA PRVAKA

Pogledajte golove za povijest Lige prvaka. Napadač Ajaxa srušio Halandov rekord

Foto: REUTERS/Murad Sezer

SEBASTIEN HALLER postigao je oba gola Ajaxa za pobjedu 2:1 kod Bešiktaša u petom kolu Lige prvaka. Prvim je izjednačio, a drugim srušio golgeterski rekord Lige prvaka.

Ovo je 27-godišnjem Halleru bila tek peta utakmica u Ligi prvaka, ali mu je prvi gol na njoj bio već osmi, čime se izjednačio s Erlingom Halandom, koji je do tada bio rekorder po broju golova u prvih pet nastupa u LP-u.

Međutim, Haller je drugim, pobjedničkim golom postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u prvih pet utakmica u natjecanju zabio devet pogodaka.

Kod oba Hallerova gola u neposrednoj blizini bio mu je Domagoj Vida, ali je kapetan Bešiktaša mogao samo gledati kako suparnički napadač zabija.

► KLIKNI OVDJE OVDJE  TE POGLEDAJ POVIJESNE HALLEROVE GOLOVE

Haller je postigao više od pola golova savršenog Ajaxa, koji je do svih pet pobjeda u skupini LP-a došao s ukupno 16 golova.

Ajax je po završetku utakmice objavio i listu strijelaca skupine. Na njoj prvo mjesto dijele Haller i Sporting Lisabon s po devet golova, dok je druga Borussia Dortmund sa samo 4 gola, a Bešiktaš treći s trećinom Hallerovog učinka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više