sp 2022

Pogledajte kako je Brazil dobio novu zvijezdu, a Neymar savršenog partnera

Foto: REUTERS/Ricardo Moraes

RAPHAEL DIAS BELLOLI, 24-godišnje desno krilo Leedsa, poznatije pod umjetničkim imenom Raphinha, imao je debitantski tjedan iz snova u reprezentaciji Brazila.

U prvom nastupu za reprezentaciju ušao je na poluvremenu utakmice kvalifikacija za SP kod Venezuele, pri vodstvu domaćina 1:0. Do kraja utakmice namjestio je dva gola za preokret i pobjedu 3:1, zbog čega je zaradio ode brazilskih novinara i navijača. 

Dva dana kasnije nije stigao napraviti ništa za samo 29 minuta kod Kolumbije (0:0), ali je onda u prvom nastupu za Brazil kao starter igrao sjajno. Zabio je dva gola za pobjedu 4:1 protiv Urugvaja u Manausu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Raphinha je poziv u reprezentaciju Brazila, koja dominira kvalifikacijama za SP, zaslužio sjajnim igrama u Leedsu. U taj klub došao je u ljeto prošle godine iz Rennesa uz odštetu od 19 milijuna eura, a Transfermarkt ga sada procjenjuje na 32 milijuna eura. Za Leeds je u 38 nastupa postigao i namjestio po devet golova. 

Iako je u taj klub došao nedavno, neće u njemu dugo ostati. Njegov agent je, naime, potvrdio da je za Raphinhu ozbiljno zainteresiran Liverpool. 

Novi brazilski as protiv Urugvaja je odlično surađivao s Neymarom, koji je postigao prvi gol Brazila, a namjestio zadnji za Gabriela Barbosu.

Jedini gol za Urugvaj postigao je Luis Suarez, koji je lijepo pogodio iz slobodnjaka s više od 20 metara. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SU RAPHINHA I NEYMAR RAZBILI URUGVAJ.

Brazil je tom pobjedom potvrdio da suvereno vlada južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Nakon 11 od 18 utakmica čvrsto drži prvo mjesto. Ima šest bodova više od Argentine. Urugvaj čeka velika borba da zadrži peto mjesto, posljednje koje vodi na SP.

Pročitajte više