SERIE A

Ronaldo s dva gola i sjajnom asistencijom sredio Udinese i najavio derbi s Milanom

Foto: EPA

JUVENTUS je na krilima Cristiana Ronalda 4:1 pobijedio Udinese u 15. kolu Serie A uoči gostovanja kod Milana sljedeće srijede. 

Ronaldo je s nova dva gola obišao Pelea po broju golova u karijeri (758 - 757) i nedostaju mu još dva gola da pretekne prvoplasiranog Josefa Bicana.

Ove sezone Ronaldo je zabio 21 gol, od čega 14 u Serie A. 

VAR poništio vodstvo Udinesea

Ipak, krenulo je uz muke za momčad Andree Pirla jer su gosti u 11. minuti poveli golom kapetana Rodriga De Paula. Argentinac je zabio nakon dobre akcije Udinesea, međutim, VAR je uhvatio igranje rukom u začetku akcije pa je gol poništen uz blagoslov suca Paola Giacomellija.

 

Juventus je poveo u 31. minuti golom Cristiana Ronalda koji je iskoristio nešto slobodnog prostora u šesnaestercu Juana Mussoa i na svoj rutinski način desnom nogom pogodio za vodstvo domaćina.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL RONALDA

U 49. minuti Juventus se odvaja na dva razlike preko Federica Chiese. Talijanski ofenzivac sam je izašao na gostujućeg golmana i lijepo pogodio za 2:0, a prethodila je sjajna asistencija Cristiana Ronalda vanjskim dijelom stopala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL CHIESE

Lijepa Ronaldova asistencija

I Juventusu je poništen gol. Igrala se 52. minuta kada je Aaron Ramsey zabio nakon dodavanja Federica Chiese. Velšanina je prvo obranom zaustavio Musso, nakon čega je pao na pod. Prilikom ustajanja Ramsey je dirao loptu rukom pa je VAR poništio i taj gol.

Nije to zaustavilo domaćina, do trećeg gola stigli su u 70. minuti preko najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Rodrigo Bentancur napravio je glavni posao i ukrao loptu u polovici Udinesea te ju lijepo gurnuo u prostor za Ronalda. Sjajni Portugalac nije imao problema pri realizaciji i lagano je lijevom nogom poslao u mrežu za 3:0.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL RONALDA

Nisu ni gosti bili bezopasni jer su dvaput gađali gredu u drugom poluvremenu. Nizozemac Marvin Zeegelaar u 91. minuti zabio je počasni gol za goste nakon kiksa domaće obrane.

U 94. minuti Paulo Dybala je postavio konačan rezultat. Iskoristio je loptu u prostor i sam izašao na golmana te desnom nogom pogodio za konačnih 4:1.

Juventus u srijedu igra utakmicu sezone

Ovom pobjedom torinski je sastav skočio na peto mjesto Serie A i za vodećim Milanom zaostaje deset bodova uz utakmicu manje odigranu. 

Juventus, rekli smo, u srijedu gostuje kod neporaženog Milana i u slučaju pobjede pokazat će da itekako ima što reći u borbi za naslov prvaka. Udinese pak isti dan gostuje kod Bologne.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više