NBA

Pogledajte kako je Zubac blokirao centra Miamija. Iznenadio je i komentatora

Screenshot: NBA

BOJAN Bogdanović i Ivica Zubac nisu se istaknuli u sinoćnjim utakmicama svojih momčadi u NBA ligi, a osim što su statistički ostali ispod svojih prosjeka, sastavi za koje nastupaju upisali su poraze. Utah Jazz je gostovao kod Memphis Grizzliesa, koji su slavili 119:109, dok su Los Angeles Clippersi poraženi na gostovanju kod Heata u Miamiju sa 114:121.

Bogdanović je imao lošu napadačku večer te je za 32 odigrane minute ubacio 13 poena, uz dva skoka, asistenciju i tri izgubljene lopte. Iz igre je gađao skromnih 5/16, od čega loših 1/9 iza crte za tricu. Za Jazz je najviše ubacio Danuel House Jr., koji je u manje od 16 minuta ubacio 21 poen. Najbolji kod Grizzliesa bio je Ja Morant s 30 koševa, 10 skokova i 10 asistencija.

Clippersi se nisu uspjeli vratiti nakon -23

Miami je s trojicom koja su ubacila 20 ili više poena i šestoricom koji su bili dvoznamenkasti po broju ubačenih koševa stigao do pobjede protiv Clippersa, koji su bili u velikom zaostatku i nadomak novog senzacionalnog preokreta. Ipak, -23 iz treće četvrtine uspjeli su svesti tek na -4 u posljednjoj minuti susreta protiv Heata, koji je u posljednjih 12 utakmica upisao 10 pobjeda.

Zubac krasno blokirao Adebaya

Jimmy Butler s 26 poena, šest skokova i devet asistencija te Bam Adebayo s 20 koševa i 12 uhvaćenih lopti bili su najbolji protiv Clippersa, za koje je 23 poena ubacio Luke Kennard. Ivica Zubac se zaustavio na šest koševa, tri skoka, dvije asistencije i blokadi.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BLOKADU

Hrvatski košarkaš blokirao je centra Miamija Bama Adebaya, a taj njegov potez iznenadio je i komentatora prijenosa, koji je uzviknuo "oh, moj Bože! Zubac!" u trenutku kad se Zubac pojavio pred Adebayom i odbio loptu.

O blokadi se oglasio i NBA koji je Zupcu, kao i nekoliko puta ranije, nadjenuo nadimak ZuBLOCK. 

Pročitajte više