INDEX NA SP-U U NJEMAČKOJ

Pogledajte prve reakcije rukometaša nakon rušenja svjetskih prvaka

Foto: screenshot

HRVATSKA - FRANCUSKA 23:20! Javljamo se uživo iz Kölna, gdje su rukometaši u posljednjem kolu druge skupine pobijedili prvake svijeta i vječne rivale Francuze te izborili olimpijske kvalifikacije za igre u Tokiju. 

"Presudila je naša želja, borbenost, obrana. Vratili smo se drugi put na Prvenstvu, pokazali karakter. Čestitam dečkima, izborili smo olimpijske kvalifikacije, što nam je bio prvi cilj. Nadali smo se borbi za medalje, ali izgubili smo od Brazila, što je tu je", rekao je Domagoj Duvnjak nakon velike pobjede.

Na pitanje je li bilo straha pred utakmicu, posebno nakon pobjede Brazila nad Islandom, Dule je odgovorio:

"Da je bilo straha, ne bismo odigrali ovakvu utakmicu, mislili smo samo na sebe, ali naravno da nije ugodno kad je Brazil dobio."

Okrenuo se potom idućoj utakmici, subotnjoj borbi za peto mjesto.

"Puno je lakše kad s pobjedom odeš doma, probat ćemo pobijediti i s pobjedom završiti turnir."

Zatim je pred novinare izašao Igor Karačić.

"Jako smo se istrošili protiv Njemačke, ali ponosan sam što smo dobili Francuze, koji su jako težak protivnik. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, krila su bila rastrčana, obrana sa Šegom na čelu odlična..."

Podrška s tribina ponovno je bila fantastična.

"Hvala puno navijačima, bilo je prelijepo igrati, odavno nisam osjećao ovakvu atmosferu u reprezentaciji, došli smo bez velikog pritiska, znali čemu težimo, samo jedan loš dan nam se dogodio. Navijačima svaka čast, neka budu uvijek uz nas, ovi dečki to zaslužuju", zaključio je Karačić.

"Glavni cilj, odnosno plasman na kvalifikacijski turnir na Olimpijske igre smo ispunili. Nismo skroz sretni jer smo htjeli puno više, cijela nacija, ali Bože moj... Dali smo sve od sebe, imamo još jednu utakmicu i u njoj ćemo dati sve od sebe, potruditi se da pobijedimo i budemo peti, a je li to dobro ili loše, procijenit će struka. Baš sam ponosan što imam čast da igram s ovakvim dečkima koji se ovako bore", rekao je Željko Musa, a David Mandić je dodao:

"Osjećaj je stvarno dobar, dobili smo svjetske prvake. Čestitam suigračima na pobjedi, cijela momčad je zaslužna za nju. Idemo u Herning, regenerirati se, odigrati najbolje što možemo i pobijediti."

Rezultati by SofaScore

GALERIJA UTAKMICE:

Pročitajte više