Policija podiže prekršajnu prijavu protiv Giovannija Rosse!

IAKO glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj to precizno nije željela potvrditi, policija će podignuti prekršajnu prijavu protiv igrača hajduka Giovannija Rosse, koji je po završetku utakmice na terenu zapalio baklju.

> Hoće li se Rosso prije svake utakmice javljati u najbližu policijsku postaju

"Ja vam ne mogu potvrditi o kome se radi, odnosno ne mogu vam reći identitet osobe, ali vam mogu reći kako ćemo protiv osobe koja je po završetku utakmice na terenu zapalila baklju podignuti optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog kršenju Zakona o suzbijanju nasilja na sportskom natjecanju. Zakon za svakoga treba biti isti i tako ćemo se ponašati", rekla je za Index glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Dodajmo kako zakon za ovaj prekršaj kao sankciju predviđa novčanu kaznu od 500 do 10 000 kuna ili zatvor u trajanju od tri dana do najdulje 30 dana. 

Ibričić: Ne treba Rossi zamjeriti, bio je presretan

Ponajbolji hajdukovac iz derbija Senijad Ibričić stao je na stranu svojeg suigrača Giovannija Rosse, koji je nakon završetka podno sjeverne tribine držao zapaljenu bengalku.

"Treba pustiti navijače da se vesele, ne treba Rosi zamjeriti, čovjek ima 36 godina, Splićanin je a prvi put je nastupio u derbiju. Bio je presretan, a nikoga nije ugrozio", kazao je za Glas Dalmacije Ibričić.

"Umjesto da se govori o utakmici, pažnja se pridaje nekim stvarima koje su u ovom slučaju puno manje važne", dodao je.

V.B.
Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

Pročitajte više