Policija u Barceloni pucala na teroriste, a pogodila britanskog olimpijca

Foto: Getty Images/Guliver Image

U LOVU na teroriste koji su prije dva dana organizirali i izveli napad u centru Barcelone stradao je i jedan poznati sportaš. Britanskog olimpijca Winstona Gordona ranio je zalutali metak prilikom pucnjave policije na skupinu osumnjičenih terorista u Cambrilsu.

Policajci su u tom turističkom središtu u petak uhvatili petoricu terorista s eksplozivnim napravama, a prilikom okršaja s njima morali su upotrijebiti i vatreno oružje. BBC javlja da je u pucnjavi jedan metak pogodio Gordona, koji je triput predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama.

Napad u Cambrilsu dogodio se par sati nakon onog u Barceloni, u kojem je poginulo 13 osoba, a 100 je ozlijeđeno.

"Kada su drugi put odjeknuli pucnjevi, nešto se odbilo i pogodilo me u nogu. Odmah sam osjetio kao da me nešto porezalo po nozi. Shvatio sam što se dogodilo i povikao sam. Mislim da me metak ili jedan njegov dio pogodio nakon što se odbio od ceste jer nisam bio na vatrenoj liniji kada je policija pucala. Bio sam u šoku, nisam stigao razmišljati", rekao je Gordon koji se isprva nije javio ni policiji niti liječnicima. U bolnicu se javio tek dan kasnije.
  
 

 

Pročitajte više