PORTUGAL LOVI SP Ronaldov dodatni motiv plaši Švicarce

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDNA od najvažnijih, ako ne i najvažnija utakmica posljednjeg dana kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo svakako je ona između Portugala i Švicarske (20:45 sati) u skupini B. Aktualni europski prvak ima tri boda manje od lidera, a u slučaju pobjede osvojit će prvo mjesto i izravno otići u Rusiju zbog bolje gol-razlike.

Nisu Portugalci zaboravili prvo kolo 6. rujna 2016. i jedini poraz (2:0), kada su u Baselu primili dva gola za sedam minuta i na težak način započeli kvalifikacije nakon naslova u Francuskoj.

Međutim, prije nešto više od godinu i mjesec dana na terenu nije bilo službeno najboljeg nogometaša na svijetu Cristiana Ronalda, bez kojeg momčad Fernanda Santosa jednostavno nije ni upola ubojita kao s njim kao kapetanom na travnjaku. 

Zvijezda Reala želi sa suigračima iz reprezentacije izbjeći pakao play-offa, a pred njom je i još jedan veliki motiv. Robert Lewandowski trenutačno je najbolji strijelac kvalifikacija sa 16 golova, a jedan manje ima Ronaldo. Poljak je zabio šest golova iz penala, a osvajač četiri Zlatne lopte ukupno dva s 11 metara. 

No, bilo kako bilo Ronaldo večeras želi odvesti Portugal u Rusiju, te osvojiti titulu najboljeg strijelca kvalifikacija, a njegovi rivali itekako dobro znaju kako je igrati protiv njega kad je silno motiviran, posebice individualnim uspjesima.

Bit će to večeras njegov rekordni 147. nastupa za reprezentaciju, a do sada je zabio 79 golova i najbolji je strijelac u povijesti Portugala. Donijeti momčadi pobjedu za SP i postati najbolji strijelac kvalifikacija bila bi idealna večer za bombardera s Madeire. 

 

 

Pročitajte više