TRANSFERI

Portugalski novinar: Kovač dovodi najskuplje Barcino pojačanje u povijesti

Foto: EPA

MARCA je jučer pisala kako se Barcelona pomirila s činjenicom da nije uspjela prodati Phillipea Coutinha prije zatvaranja prijelaznog roka na otoku, ali sada se čini kako se s tim nisu pomirili Niko Kovač i Bayern. 

Portugalski novinar Bruno Andrade, koji piše za Goal i A Bolu, na svom Twitter profilu objavio je kako je Barcelona pristala posuditi Coutinha u Bavarsku uz opciju otkupa, a sada su u tijeku razgovori s igračem.

Bayern bi, barem po onome što je zasad dogovoreno, snosio samo trošak igračeve plaće, a potencijalna odšteta u slučaju otkupa ugovora još nije definirana. 

Drugi pokušaj

Podsjetimo, Brazilac je već jednom bio na korak od odlaska s Camp Noua. Barcelona i Tottenham postigli su prošlog tjedna dogovor o tome da se Coutinho preseli u Englesku na posudbu s pravom otkupa, a transfer je trebao biti potpisan putem faksa. 

Nedostajao je samo potpis Daniela Levyja, ali odgovor iz Londona nikad nije stigao. Ne samo da nije bilo dogovora nego je Tottenham iz Real Betisa doveo Giovannija Lo Celsa kao opciju u veznom redu.

Coutinho je u Barcelonu stigao iz Liverpoola za 145 milijuna eura, a trebao je biti zamjena za Neymara. Ipak, nikad se nije potpuno uklopio u svlačionicu pa je ostao upisao kao vjerojatno jedan od najvećih, ali svakako najskuplji promašaj u povijesti Barcelone. 

Pročitajte više