NBA

Poslušajte što je Jokić rekao o Ivici Zupcu nakon njihovog spektakularnog obračuna

Foto: Profimedia

LJUBITELJI starog stila NBA košarke, iz doba kada su njom dominirali teški centri, došli su na svoje u sinoćnjem okršaju Denver Nuggetsa i LA Clippersa. MVP Nikola Jokić i hrvatski centar Ivica Zubac u međusobnom su okršaju odigrali najbolje partije svojih NBA karijera.

Šest više od rekorda karijere, 10 od najboljeg učinka u Clippersima

Zubac je prvi put premašio 30 poena u NBA ligi. Zaustavio se na 32, šest više od dosadašnjeg osobnog rekorda otprije tri godine, dok je još igrao za Lakerse, a deset više od svog dosadašnjeg učinka u dresu Clippersa. Iz igre je gađao fantastičnih 15/19, a s 10 skokova ostvario je i double-double.
Grafika: Sofascore za IndexSport

Jokić je pak zabio 49 koševa, jedan manje od rekorda karijere, ali učinak je poboljšao trećim uzastopnim triple-doubleom, a desetim u sezoni, čime prevodi NBA ligu. Imao je 14 skokova, a do 10. asistencije stigao je dvije sekunde prije kraja produžetka pronašavši Aarona Gordona, koji je zabio tricu za pobjedu Denvera 130:128.

Zubac je na prethodnom okršaju ovih dviju momčadi rano upao u probleme s prekršajima i završio sa samo dva poena i bez skoka za manje od 10 minuta igre. Bila mu je to najlošija utakmica sezone, a sad je na nju uzvratio najboljom.

Jokić nahvalio Zupca

"Prihvatio je svoju ulogu i igra je na vrlo, vrlo visokoj razini. Danas je bio stvarno jako dobar, zabijao je s posta, pogađao udicom, ganjao je napadačke skokove...", hvalio je Jokić hrvatskog centra nakon utakmice.

"Igrao je stvarno jako dobro, posebno zato što je igrač uloge, nije prva opcija, a tako je stvarno teško igrati. Jedne će večeri zabiti dva poena, a iduće 32. Kod njega mi se sviđa što je to prihvatio, baš je dobar igrač", zaključio je Jokić.

Zubac je nakon ove predstave popravio svoje prosjeke sezone na 9.7 koševa i 8.0 skokova uz čak 67.2% šuta iz igre, što su mu najbolje brojke u karijeri.

Pročitajte više