Championship

Poznat je prvi novi član Premier lige za iduću sezonu

Foto: AP Photo/David Klein/Guliver Images

NORWICH CITY je izborio plasman u Premier ligu. Vraća se u najviši rang engleskog nogometa nakon jedne sezone u Championshipu.

Matematička potvrda stigla je remijem Swanseaja protiv Wycombea 2:2 danas, u 42. kolu druge engleske lige. Norwich je trenutno prvi s 90 bodova, a Swansea treći sa 76. Kako su do kraja preostala još četiri kola, a prva dva mjesta vode direktno u Premier ligu, Norwich je osigurao plasman među prve dvije momčadi. 

Norwichu se smiješi i titula prvaka Championshipa. Trenutno ima utakmicu manje i osam bodova prednosti nad drugoplasiranom Watfordom koji je danas izgubio 1:0 kod Lutona, čiji je vratar Simon Sluga. Ako Norwich večeras pobijedi protiv Bournemoutha, odvojit će se na praktički nedostižnih 11 bodova.

Podsjetimo, momčad koju vodi Nijemac Daniel Farke osvojila je Championship i prije dvije godine. Ipak, nogometaši Norwicha odličnu formu iz druge lige tada nisu uspjeli prenijeti u prvu pa su ispali kao posljednjeplasirana ekipa. Ekspresno se vraćaju u Premier ligu te će se iduće godine potruditi da im se ne ponovi isti scenarij.

Slično kao i prošlih sezona, Norwich predvode Finac Teemu Pukki s 25 golova i Argentinac Emiliano Buendia s 12 golova i 14 asistencija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više