Prerastao HNL: Šuker ide u kandidaturu za Izvršni odbor Uefa-e

Foto: Hina 

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dobio je danas podršku članova IO-a HNS-a da se kandidira za mjesto u najvišem tijelu krovne europske organizacije Uefa-e. Najvažniji je to zaključak posljednje sjednice Šukerove nogometne vlade u ovoj godini. Izvršni odbor aklamacijom je podržao Šukera da i službeno krene u ostvarivanje svog predsjedničkog programa koji kao ključnu točku, uz prosperitet reprezentacije, sadrži i vlastiti. 

Prvi korak ka cilju podrška je matičnog saveza. Izvršni odbor UEFE sastoji se od 15 članova i predsjednika Michela Platinija, a sedam ili osam članova tog tijela bira se svake dvije godine, s mogućnošću i ponovnog reizbora. Sljedeći kongres UEFE je 24. ožujka u Beču.

Šuker je tako, nakon dvije godine na čelu HNS-a, brzo prerastao domaće okvire te bi se za interese hrvatske reprezentacije trebao boriti kao i većina njezinih zvijezda, u inozemstvu. 

Nadalje, Izvršni odbor imenovao je Zvonimira Kolaka za novog izbornika ženske A reprezentacije, dok je Davor Blašković imenovan za predsjednika Komisije za žalbe.

Donesena je odluka o raspisivanju natječaja za domaćina finala Hrvatskog nogometnog kupa koji će biti objavljen u Glasniku HNS-a, a raspisan je i natječaj za Trofej pomlatka za 2014. godinu.

Izvršni odbor donio je kalendar natjecanja za 2015. godinu, a raspravljalo se i o aktualnoj situaciji u hrvatskom nogometu, kratko je priopćeno. Press konferencija nije održana, pa nije bilo prilike za pitanja na tu temu.

Pročitajte više