Regija

Presedan koji je odlučio najluđe penale i donio Zvezdi milijune: "Šefe, ja ću"

Pankov pokazuje treneru da će on pucati Screenshot (RTS)

ZAVRŠILA je deseta serija jedanaesteraca u ludom okršaju Kopenhagena i Crvene zvezde. Čeka se da Marko Marin uzme loptu i krene prema golu kako bi se započeo novi krug izvođača jer su svi već pucali po jednom. Marin je svoj prvi penal očajno izveo i promašio.

"Pustite, šefe, ja ću", začulo se tad i Marin odustaje od penala, a loptu uzima Radovan Pankov i hladnokrvno zabija po sredini gola. 

Bio je to trenutak koji je odlučio raspucavanje. Nakon toga je Jonas Wind pod pritiskom uzeo loptu, dotad je zabio dva penala Zvezdi u dvije utakmice, ali mu je treći skinuo Milan Borjan za prolazak srpskog prvaka u play-off i zaradu od najmanje osam milijuna eura.

Potez Pankova, braniča kojeg danas slave navijači Zvezde, bio je presedan u raspucavanjima jer je običaj da onaj koji puca prvi penal puca i prvi nakon što su svi igrači na travnjaku već izveli udarac. 

"Bio sam toliko siguran da sam mogao svih 11 penala pucati. Mirnoća je vrlina koja me krasi kao nogometaša", rekao je nogometaš Zvezde koji je na Marakanu stigao ovog ljeta iz niškog Radničkog. 

Pročitajte više