hrvatski nogometaši

Priča o Subašićevom ugovoru života u Arabiji: Nema ponude. Otići će samo ako mora

Foto: Gulliver / Getty Images

HRVATSKI mediji raspisali su se o basnoslovnoj ponudi koju je junak hrvatskog srebra sa SP-a dobio iz Saudijske Arabije.

Nema ponude, ali postoje interes i kontakti s bogatim Saudijcima

Doznajemo da spomenute ponude nema, posebno ne u iznosima o kojima se piše. Međutim, postoje kontakti i interes Al Nassra za omiljenog golmana.

Prema spomenutim napisima, Subašić nakon osam godina odlazi iz Monaca i samo što nije potpisao ugovor s bogatim saudijskim klubom uz godišnju plaću od 2,5 milijuna eura, a navodno bi mogao dobaciti i do tri milijuna.

Usred korona krize nema govora o ponudama kojima se barata po medijima

Realnost je pak takva da je zbog velike krize uzrokovane koronavirusom u cijelom svijetu došlo do drastičnog pada vrijednosti nogometaša, ali i njihovih plaća.

Nadalje, Subašić najesen navršava 36 godina, a od finala SP-a 2018. do danas zbog ozljeda mišića i pada forme branio je na samo 15 utakmica. Ove sezone ima samo jedan nastup, i to u najmanje važnom natjecanju Liga kupu, dok u francuskom prvenstvu nijednom nije branio.

Uzimajući u obzir sve to, a s druge strane čak i onu da su golmani kao vino, a saudijski klubovi jako bogati, teško da bi itko za njega u tim godinama dao takav novac. U situaciji s koronom, to je nemoguće. 

Subašić će otići iz Monaca samo ako bude morao

Subašiću ugovor s Monacom istječe 30. lipnja. Kao i svi igrači kojima u ovoj situaciji ugovor s aktualnim poslodavcem završava, a karijera im se bliži kraju, Subašić u neizvjesnoj budućnosti zbog korona krize želi što dulje ostati u klubu i tako do daljnjeg primati sigurnu plaću.

To žele svi igrači sa statusom kao što je njegov, ali neće svima ta želja biti ispunjena niti će zadržati poziciju (plaćenog) zaposlenika kluba do daljnjeg, odnosno i nakon 30. lipnja, sve dok se ne nastavi sezona.

Subašiću je, dakle, primarni cilj ostati u Monacu što dulje, a u Saudijsku Arabiju će otići samo ako bude morao.

Pročitajte više