"Priča se o svemu osim o nogometu, nego kako to da se na TV-u uvijek vide nedosuđeni faulovi?

"LJUDI su otišli kako ne bi bilo kvoruma. Sve ostalo reći ću u Splitu, žurim na avion", zadovoljan je Hajdukov direktor napustio sajam apsurda jučer upriličen u Sheratonu. S osmijehom na licu pozdravio je i Igor Štimac, Hajdukovci su imali razloga za guštanje. Fiorentini se u međuvremenu vratio u Split te je iz sigurnosti bijelih odaja prepričao događaje sa sjednice IO-a HNS-a, na kojoj se dalo naslutiti da od stranih sudaca neće biti ništa, ali zato hoće od Lige 16, koju je HNS odlučio progurati na bilo koji način.

"Nismo režirali prekid sjednice. Pitanje je premašilo cilj, za režiju se obratite gospodinu Antunu Vrdoljaku ili Krešimiru Dolenčiću", cinično je popularni Fiore odgovorio novinarskim upitima o navodno izrežiranom prekidu sjednice.

U Hajduku oštro demantiraju bilo kakvu povezanost s naprasnim prekidom vijećanja o stranim sucima, ali ionako je manje bitno što se događalo na sjednici odbora. Cirkus se povlači u sjenu, Hajdukova je pobjeda zagarantirana. Preostaje još samo vidjeti tko će odnijeti pobjedu na travnjaku, jer gotovo je sigurno da HNS neće ponovo okupljati odbor zbog uvoza sudaca.

"Želimo da se govori o našoj utakmici s Varteksom koja je primjerice na TV-u. Čudi nas, uzgred rečeno, takav izbor, jer ne znam zašto pred kamere ne idu Dinamo i Rijeka. Ili zašto u prošlom kolu nismo gledali Rijeku i Slaven Belupo."

"Htjeli smo da Bebek sudi sve derbije"

Glavno da Fiorentini želi razgovarati "samo o nogometu", iako je igru nemoguće odvojiti od popratnog okruženja politike i teorija zavjera. Fiore se dotaknuo i komentatora, sudaca, previđenih grešaka i prekršaja:

"Ne razumijem kako to da mi svi na televiziji vidimo razne nedosuđene faulove u petercu, a komentatori ih ne vide. Hajduk ne može utjecati na kriterij suđenja, a grešaka ima na svakoj utakmici na našu štetu."

Znači li to da bi stranci ipak bili bolje rješenje?

"Imamo međunarodne suce koji su kvalitetni, ali za svaki dogovor potrebno je dvoje. Već prije sezone predložili smo da derbije sudi najbolji, pa makar i jedan sudac poput Ivana Bebeka. No, to očito nije slučaj", zaključio je Fiorentini i pozvao Mamića da se ispriča zbog izjave o razbojnicima koji sjede u odboru Saveza.

D.R.
Foto: V.Dugandžić, Cropix

Pročitajte više