PROSINEČKI DEBITIRAO U LOS ANGELESU BiH promašila penal za pobjedu kod Amerike

Screenshot

PRVA utakmica Roberta Prosinečkog kao izbornika Bosne i Hercegovine završila je 0:0 na gostovanju kod SAD-a u Los Angelesu, na stadionu StubHub Center.

Novi izbornik za američku mini-turneju, u sklopu koje BiH igra i protiv Meksika u noći sa srijede na četvrtak, pozvao je najvećim dijelom igrače iz domaće lige te mlade nogometaše iz U-21 reprezentacije.
 
Od 21 igrača koji su otputovali u Ameriku, čak 15 ih je iz Premijer Lige BiH, a u prvoj momčadi protiv SAD-a bila su četiri igrača iz Sarajeva, dok je najbolji kod gostiju bio krilni napadač Širokog Brijega.
 
Prosinečki ove utakmice koristi za početak smjene generacija koja je nužna nakon što su se oprostili kapetan Sead Lulić, legendarni golgeter Vedad Ibišević te Mensur Mujdža, a BiH ostala bez plasmana na SP.
 
Prosinečki za američku akciju nije pozvao zvijezde Begovića, Kolašinca, Bešića, Višću, Pjanića, Džeku, nego se okrenuo novim licima.
 
Sudeći po prikazanom protiv također kombinirane selekcije SAD-a, ta odluka mu je bila dobra. Igrao je protiv još jedne momčadi koja je na novom početku s novim izbornikom nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP.
 
BiH je počela loše i već u prvoj minuti Adams ima priliku, ali Šehić brani njegov šut glavom. Samo šest minuta kasnije velika greška obrane gostiju i Sapong puca s desetak metara iskosa s lijeve strane. Ali Šehić spašava gol sjajnom obranom.

Na kraju prvog poluvremena velika prilika za BiH. Tomić je odličnim driblingom izvozao Morrowa i ubacio u peterac, gdje je Menalo sam pred Hamidom, ali američki golman fenomenalno brani.
 
Drugi dio počeo je još jednom velikom prilikom. Morris izlazi sam pred Šehića, ali puca pokraj gola. 
 
Odmah zatim najveća šansa na utakmici. Zimmerman ruši Menala u kaznenom prostoru domaćih za penal. Ali BiH ostaje bez vodstva jer Haris Medunjanin, jedan od rijetkih iskusnih u reprezentaciji gostiju, gađa stativu.
 
Do kraja utakmice BiH je promašila još dvije velike prilike.
 
Menalo u 67. minuti u slalomu prolazi do ruba kaznenog prostora, odakle odlično puca, ali američki rezervni golman Steffen još bolje brani. Sedam minuta kasnije, Todorović prolazi dva čuvara i dodaje Koljiću koji ispred gola puca visoko preko gola. 
 
Kod BiH je najviše pokazao Luka Menalo, 21-godišnje lijevo krilo Širokog Brijega. 
 
Sastavi:
 
SAD
 
Hamid (od 46. Steffen), Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Adams, Trapp (83. Rubin), Roldan (68. Agudelo), Zardes (46. Arriola), Morris, Sapong (46. Rowe). 
 
BiH 
 
Šehić, D. Todorović, Mihojević, Graovac, Bekić - Medunjanin (71. Beširović), Tomić (46. Ćavar), Sarić (80. Bilbija) - Zakarić (68. O. Todorović), Ahmetović (46. Koljić) Menalo (84. E. Ibišević).

Pročitajte više